Un grup de manifestants han atacat Pilar Rahola amb pintura vermella en una conferència a la Garriga, al Vallès Oriental. La periodista, escriptora i col·laboradora d'ElNacional.cat participava aquest dimarts a la tarda en la conferència inaugural de la Fundació Universitària Martí l'Humà, que ha estat interrompuda pels activistes. Segons recullen mitjans locals, els manifestants han dut a terme l'acció "en protesta contra l'estat d'Israel".

Mentre intervenia davant més de cent persones al Teatre el Patronat, els activistes han pujat a l'escenari i l'han ruixat amb molta pintura vermella. Tal com es veu en les imatges difoses per la premsa local —i la periodista ha explicat a ElNacional.cat—, Rahola s'ha netejat i s'ha canviat de roba per completar la conferència. Fora del teatre, una vintena de persones s'ha concentrat amb pancartes que resaven "Combatem els còmplices del genocidi", "Destruïm l'estat sionista d'Israel" i "El sionisme és feixisme". Durant l'atac, els manifestants han retret a l'escriptora que està "tacada de sang".

Rahola: "No em faran callar"

En declaracions a ElNacional.cat, Rahola ha recordat que els anarquistes van intentar matar el seu avi i que els feixistes van matar el seu oncle avi, Carles Rahola: "Sé què és el feixisme d'esquerres i de dretes". "No m'espantaran ni em faran callar i la prova és que he fet la conferència", ha expressat, abans de reivindicar que té "dret al debat i a la paraula". I com a conclusió: "No permetré que uns feixistes m'impedeixin parlar".

La secció local de l'Organització Juvenil Socialista (OJS) del Vallès Oriental i el Baix Montseny ha reivindicat l'acció. En una piulada, l'organització ha assegurat que ha aconseguit "impedir la realització de l'acte de la sionista reaccionària Pilar Rahola", tot i que la veritat és que la periodista s'ha netejat, s'ha canviat la roba i ha completat la seva conferència.

Per la seva banda, l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, ha condemnat l'atac contra Rahola. "En aquest país molta gent va lluitar i molts van deixar la vida per defensar la democràcia i la llibertat d'expressió. Actes com el d'avui fan tot el contrari", ha assenyalat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!