La vicepresidenta de Junts per Catalunya, Aurora Madaula, ha defensat que no va tenir cap responsabilitat en l'expulsió d'Eduard Pujol de Junts l'any 2020 arran d'unes denúncies d'assetjament sexual. En un comunicat, Madaula denuncia l'interès de responsabilitzar-la de forma "injusta i sense cap fonament" de la gestió del cas Pujol amb l'objectiu de "desacreditar-la i perjudicar-la" tant a ella com al partit poques setmanes abans de la celebració del congrés de Junts. En l'escrit, Madaula ha negat cap mena de relació personal ni amb Noemí Llorens, una de les dues dones que va denunciar Pujol per assetjament sexual, ni amb el mateix Pujol, ni que tingués cap interès personal o polític en la gestió del cas, i desmenteix les declaracions de Llorens. En una carta enviada al jutjat, Llorens va afirmar que Madaula i altres càrrecs del partit la “van utilitzar” per “perjudicar políticament” el llavors diputat al Parlament. 

La primera denunciant, Noemí Llorens, va demanar perdó a Pujol i va negar l'assetjament, el senador de Junts li va atorgar, fet que va evitar conseqüències legals. Madaula ha detallat que sobre aquest acord, al qual es va arribar el juliol de 2023, que Eduard Pujol posava fi al procés penal per calúmnies contra la regidora, renunciava a una indemnització de 80.000 euros i es dictava una resolució judicial que l’exonerava de tota responsabilitat. Així doncs, Llorens "es va retractar" d'unes declaracions en base les quals s'havia tramitat la denúncia a través de mecanismes interns del partit. 

 

La versió d'Aurora Madaula

Aurora Madaula relata al document que l'octubre de 2020 va conèixer i es va entrevistar amb la regidora de Pineda de Mar a petició d'aquesta. "Va dur a terme les funcions que li corresponien en exercici de la responsabilitat que tenia assignada", entre les quals destacava informar-se sobre si el suport psicològic i l’assessorament legal estaven garantits, així com d'oferir "una escolta activa" als fets relatats. Segons explica, els dies posteriors a aquesta reunió Llorens va confirmar-li que l'assessorament rebut havia "validat la viabilitat de realitzar una denúncia formal sobre el cas". 

En relació amb l'informe enviat al secretari general de Junts en aquell moment, Jordi Sànchez, ha afirmat que va enviar diverses comunicacions escrites en les quals exposava "la síntesi dels fets, l’existència d’evidències fonamentades, la cronologia de la seva gestió i la reiterada intenció de Noemí Llorens de realitzar una denúncia formal" per tal que el partit prengués les decisions oportunes al respecte. Sobre l'expulsió del llavors diputat del partit ha apuntat que "la decisió de suspensió de militància d’Eduard Pujol (com a mesura cautelar i reversible) es va realitzar després d’estudiar i ponderar les informacions i les evidències que van ser posades a la seva disposició, decisió que es va prendre de forma col·legiada per part de la Secretaria General i la direcció del partit coneixedora dels fets". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!