Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, ha esclatat contra els Pressupostos Generals de l'Estat presentats pel govern de Pedro Sánchez. La presidenta madrilenya ha assegurat que s'ha passat "del lema independentista d’Espanya ens roba, que ja era una farsa, a realment robar a Madrid". Ayuso en plena discussió amb una diputada del PSOE a l'Assemblea de Madrid ha esgrimit: "És això socialisme? Efectivament". 

La presidenta madrilenya ha passat per alt que la menor inversió a Madrid, es compensa per la quantitat de diners que acaba rebent i gestionant gràcies a la seva capitalitat. Malgrat això, l’Ayuso ha entrat més en l'esbroncada amb la diputada socialista. "Em diuen que el socialisme és igualtat i resulta que igualtat serà pretendre apujar-li els impostos a les classes mitjanes i a les empreses madrilenyes", ha lamentat. 

Ayuso ha fet una dissertació enfurismada sobre que és el socialisme, un tema que ha tocat anteriorment en els seus discursos per atribuir-li tots els mals. "Descapitalitzar Madrid és socialisme? És igualtat? Bé, és socialisme, però no és igualtat". Com si amb això no hi hagués prou la presidenta madrilenya ha posat la cirereta del país al seu discurs parlant dels indults: "Socialisme és simplement indults, gent que delinqueix, a la qual se li perdona tot". 

Qui no està disposada a perdonar és ella. Ayuso ha qualificat la situació pressupostària de la Comunitat d'extremadament desigual. Considera Madrid "la caixa comuna de tots els espanyols tres vegades més que Catalunya i en els fons va rebre la meitat".

Classes mitjanes

Un cop més Ayuso s'ha erigit com a defensora de les classes mitjans madrilenys, però el seu discurs i la consideració que tenen altres partits sobre el que és la classe mitjana. Així li ha retret la portaveu de Podem, Carolina Alonso, al que Ayuso ha respost que coneix "millor que ningú el que fan les classes mitjanes a Madrid" perquè ve d'una família "a la qual ningú li ha regalat res i honradament han treballat sempre". El seu màxim credencial per etiquetar-se dins de la classe mitjana ha estat que porta "20 anys vivint de lloguer a Madrid".

En to messiànic i entre aplaudiments de la bancada del seu partit, Ayuso ha assegurat que ell ha d'estar "aquí per defensar els interessos dels madrilenys, una cosa que aquesta esquerra ha deixat de fer 25 anys". També ha acusat al Govern d’"apujar-se el sou un 2% mentre estan creant tant dolor i misèria a Espanya". 

 

Imatge principal: La presidenta a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant una sessió de control a l'Assemblea de Madrid / Europa Press