Isabel Díaz Ayuso ha arremès contra Pedro Sánchez, després que el president del govern espanyol s'hagi reunit aquest divendres amb el papa Francesc i hagi admès que José Luis Ábalos el va "informar" de la visita "privada" de Delcy Rodríguez. "Si s'hagués confessat amb el Papa, hauria embussat el Vaticà", ha ironitzat la presidenta madrilenya, que n'ha exigit la dimissió immediata i que es convoquin eleccions generals perquè els espanyols decideixin si vol "tapar la corrupció" del PSOE després de l'informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

"Ni el pacte per treure els terroristes de la presó, ni el pacte amb els independentistes d'ultradreta i ultraesquerra el salvaran de l'inevitable. Ha de dimitir immediatament i que els ciutadans diguin a les urnes si volen tapar la corrupció o volen un país que recuperi la normalitat", ha expressat Ayuso, en un homenatge al periodista Miguel Ángel Belloso de la Fundación Civismo a l'auditori d'Abante (Madrid). En aquesta línia, ha parlat de la "trama banyada en lingots d'or" que emmarca "Barrabés, Aldama, Koldo, Ábalos, Globalia, Begoña, África Center i Delcy" i que inclou "bosses amb milers d'euros entregades a la seu del PSOE". "I hi ha un número u per sobre de tots i és Pedro Sánchez", ha considerat.

Pedro Sánchez i el papa Francesc, aquest divendres / Europa Press

L'informe de l'UCO, Ábalos i Sánchez

Després de la reunió amb el Papa, el líder del govern espanyol ha defensat que ha estat "contundent" davant les sospites de corrupció i ha assegurat que "no hi haurà impunitat". "Ha tardat més d'un any", ha retret la presidenta madrilenya, que ha afegit: "Imagino que en la seva visita no haurà tingut temps de confessar-se perquè tindria embussat el Vaticà des d'aquí fins al diumenge". Ayuso també ha defensat que Sánchez "ha entregat a Bildu i els independentistes tot" perquè sabia que "aquest dia arribaria" i volia tenir-los "amb les mans lligades", de manera que ha negat que l'objectiu del socialista fos un "compromís amb la regeneració" o amb la "transparència". En canvi, el que volia era "tapar una grandíssima muntanya de corrupció que el portarà a la seva dimissió".

L'informe de l'UCO conegut aquest dijous sosté que Ábalos es va beneficiar econòmicament de la trama Koldo i, fins i tot, esmenta Sánchez. Els investigadors posen el focus en el rescat d'Air Europa i la influència que el comissionista de la trama, Víctor de Aldama, va tenir perquè s'executés la concessió de l'ajuda. Aldama arriba a dir que Sánchez va parlar amb Ábalos d'aquesta qüestió, segons la interpretació de la Guàrdia Civil. De la mateixa manera, assenyala que l'exministre va informar el president que l'aleshores vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez faria una visita privada a Espanya i que havia demanat veure's "discretament". Al respecte, el líder del govern espanyol no va posar "objeccions".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!