Enmig de tot l'embolic per l'aprovació del decret anti crisi del govern de Pedro Sánchez, Isabel Díaz Ayuso també ha volgut dir-hi la seva. Marcat per l'escàndol del CatalanGate, que ha fet que ERC s'hagi acabat sumant a Junts i la CUP i hi hagi votat en contra, el govern de coalició acabarà aprovant per la mínima la seva proposta gràcies al suport de EH Bildu. També s'havia especulat amb la possibilitat que el PP s'abstingués en lloc de votar-hi en contra, quelcom que finalment no ha acabat succeint. Per això, Isabel Díaz Ayuso ha defensat la negativa del seu partit, sostenint que si el govern espanyol no parla amb el PP "és impossible que després els hi demani coses a canvi" . Anant més enllà, s'ha fixat en Bildu i ha defensat que "en aquesta vida, quan ens hem de posicionar, jo crec que on hi sigui ETA és millor no ser-hi". Així ho ha dit en una visita als laboratoris Ynsadiet després de conèixer la decisió dels populars sobre la votació al Congrés. Durant els dies previs a aquesta aprovació, el PP insistia a reclamar majors baixades d'impostos i la deflactació de l'IRPF, reclamant que el decret es tramités com a projecte de llei, ja que així s'hi poden introduir modificacions. Tot i que La Moncloa va acabar accedit a aquesta demanda, no va acceptar les mesures sobre els tributs.
Contra els "colpistes" a la comissió de secrets
Les declaracions d'Ayuso no s'han acabat aquí i també ha volgut tractar l'escàndol del Catalan Gate, defensant que el CNI ha de poder "mobilitzar tots els mitjans legals al seu abast per defensar Espanya d'una insurrecció com la que ha tingut lloc a Catalunya". Aquestes declaracions s'assemblen molt a les de Macarena Olona, la polèmica diputada ultra i més que possible candidata de Vox a les eleccions andaluses designada pel mateix Abascal, que opinava a l'hemicicle que als independentistes se'ls havia espiat poc. També amb la de la ministra de Defensa, Margarita Robles, que justificava l'espionatge.
"Crec que és de tenir poca traça que al final aconseguim donar encara més motius a aquells que, amb un llenguatge victimista, no estan aconseguint res. Em sembla que és un error greu", ha dit durant la seva intervenció sobre l'espionatge a líders independentistes amb el programari Pegasus i publicat a The New Yorker. També s'ha referit al fet que Mertixell Batet hagi activat la inclusió de Junts, ERC i Bildu dins la comissió de secrets oficials: "ficar als colpistes en la comissió de secrets oficials és fer trampes del Legislatiu per fer content l'Executiu i perjudica els interessos d'Espanya". Fonts del CNI també ho han lamentat, seguint la línia d'Ayuso, que creu que aquesta decisió deixa Espanya "com un país poc fiable i cada vegada serà més difícil rebre informació imprescindible d'altres agències de seguretat".