La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a la càrrega contra l'amnistia i l'autodeterminació que reclamen els partits independentistes. Ayuso ha assegurat que "no hi ha més gran humiliació" que concedir una amnistia als encausats del procés i ha negat que Catalunya hagi estat "mai una nació". En la seva línia, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha acusat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de canviar "els vots per impunitat". "Espanya és l'única nació que hi ha hagut durant segles a Espanya", ha volgut subratllar Ayuso, preguntada per si s'ha d'abordar "l'encaix" de Catalunya. 

Sobre la nació catalana, a parer d'Ayuso, "això d'inventar una nació perquè uns quants que fa tant de temps que viuen volent menjar sense treballar, d'aquest negoci, i que no s'acontentaran mai és una absoluta fal·làcia". Així mateix, també titlla de "negoci" per a l'independentisme que "cada dia exigeixin més i més diners en detriment de tots els espanyols".

Celebra la proposta de Feijóo

A més, la dirigent del Partit Popular ha celebrat la proposta del líder del seu partit, Alberto Núñez Feijóo, de presentar mocions contra l'amnistia a totes les institucions de l'Estat perquè "tots els representants diguin si estan amb la igualtat davant la llei de tots els espanyols visquin on visquin i si estan contra l'assalt dels nacionalistes a la sobirania nacional, l'estat de dret, la veritat, la història i la separació de poders". Tot plegat ho ha dit durant la seva intervenció a la presentació del president de la Cambra de Comerç, Ángel Asensio, en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum.

Ayuso ha continuat amb la càrrega contra el PSOE i l'independentisme afirmant que "Sánchez està disposat no només a perdonar de manera il·legal a qui ni tan sols han demanat perdó, sinó a empassar-se la mentida del fet que Espanya no és una democràcia liberal amb totes les garanties". En aquest sentit, també s'ha preguntat si aquesta és la manera que té Sánchez de treballar "pel bon nom del seu país, Espanya, i de les seves institucions al món". 

El PP, a la càrrega contra l'amnistia

"S'està concedint als colpistes la seva fal·laç condició de presos polítics?", s'ha preguntat Ayuso, titllant-ho de "traïció, frau, humiliació" a tots aquells que "van complir lleialment la llei". Així mateix, Ayuso també ha celebrat que Espanya tingui un sistema autonòmic de 17 comunitats que "representen 17 maneres de ser espanyol". "Ser espanyol des d'Andalusia es viu d'una manera o d'una altra", ha argumentat la dirigent popular.

En la mateixa línia, Alberto Núñez Feijóo considera que l'amnistia que demana l'independentisme és "immoral, il·legal i inaudita", motiu pel qual ha criticat el PSOE per mostrar-se obert a negociar-la. Així mateix, ha avisat, en una entrevista a Telecinco, que farà servir la seva majoria absoluta al Senat per convocar la comissió general de les comunitats autònomes, de manera que tots els presidents autonòmics vagin al Senat i n'opinin. Es tracta, tot plegat, d’un apartat de l’estratègia activada pel mateix Feijóo aquest dilluns amb l’objectiu de dividir el PSOE.