A menys d’una setmana per a la manifestació que el PP ha convocat a Madrid contra el desplegament de la llei d’amnistia i a les portes de la investidura improbable d’Alberto Núñez Feijóo, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha fet una crida a "alçar la veu" i a sortir al carrer a protestar contra una norma que, a parer seu, “és una estafa contra Espanya, la democràcia, l’estat de dret, la Constitució, els jutges, les lleis, la igualtat entre espanyols i la llibertat”. “S’han tret de la màniga una amnistia perquè necessiten esborrar els delictes dels seus socis i tapar-se entre ells”, ha dit Ayuso aquest dilluns, en referència a les negociacions entre el PSOE i independentistes, en un esmorzar informatiu organitzat pel diari El Mundo.
La presidenta de la Comunitat de Madrid ha fet una esmena a la totalitat als plans de Pedro Sánchez per fer triomfar la seva eventual investidura, i el relat implica fer palès un acord amb Junts i ERC: “Això està fet i pactat i ara ens estan acostumant a tots els escenaris. […] Ho tenen parlat i tancat i ara tots busquen el seu tros de pastís”. Per això, segons ha explicat en un to catastrofista que entronca amb José María Aznar, l’amnistia “serà un dels fraus més grans de la nostra història, una ignomínia que ens pot costar la supervivència com a nació”.
En aquest context, els blancs ideals són Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. “Amb l’1,6% dels vots, Puigdemont ha posat de genolls Sánchez i li parla com un servent”, ha afirmat, per després recordar que la vicepresidenta i ministra de Treball en funcions, Yolanda Díaz, és “una ministra que rendia homenatge a Hugo Chávez i ara fa el mateix amb un fugat de la justícia”. Per tot plegat, Ayuso ha convidat Pedro Sánchez que convoqui eleccions i “que digui al seu programa electoral que pretenen amnistiar els colpistes, concedir un referèndum d’autodeterminació, esbocinar Espanya en diferents nacions i que al Congrés no ens entenguem en la llengua comuna”. La percepció d’Ayuso és que el rebuig contra l’amnistia no és una qüestió de dreta o esquerra, sinó de “patriotisme o indecència”.
Contra l’ús del català al Congrés: “Un diàleg de sords”
Que al Congrés s’hi parli a partir de demà el català, el basc o el gallec s’interpreta com un atac a la convivència per part dels “colpistes”. “Fins i tot les llengües, que són patrimoni comú, les utilitzen de falca per trencar la convivència. Al Parlament s’hi va a parlar i a entendre’s. En el moment que no s’entenen els matisos, a conseqüència de les traduccions, això es converteix en un diàleg de sords. Com transaccionaran lleis quan fins i tot les comes són clau?”, s’ha preguntat la dirigent madrilenya.
A menys d’una setmana per al primer debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo, la presidenta de la Comunitat de Madrid li ha reconegut la “feina incansable i fonamental perquè se senti la veu de tothom, i per això té tot el meu suport”.