La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, redobla la seva aposta per les rebaixes fiscals. La presidenta madrilenya té previst anunciar aquest dijous, en la primera jornada del Debat de l'Estat de la Regió, un seguit de rebaixes fiscals que tindran un impacte de 180 milions d'euros. Un dels principals anuncis serà augmentar la bonificació de l'impost de successions i donacions entre germans i oncles i nebots, que actualment estava al 25%, i a partir d'ara comptarà amb una bonificació del 50%, una de les promeses electorals d'Ayuso a les eleccions del 28 de maig de 2023, i que convertirà Madrid en l'única regió que aplica aquesta mesura en totes dues modalitats del tribut per aquest grau de parentiu. A més, també s'ampliarà de 35 a 40 anys l'edat màxima per aplicar-se la deducció destinada al lloguer d'habitatge habitual. 

Noves rebaixes fiscals a Madrid

A banda de les tres rebaixes fiscals principals, el govern madrileny també establirà una bonificació del 100% pel que fa a les donacions esporàdiques entre particulars per sota dels 1.000 euros. En paral·lel, tampoc serà necessari el requisit formal d'atorgament de document públic per aplicar les ja existents. Amb aquesta nova mesura, 13.000 madrilenys se'n podran beneficiar, cosa que suposa un estalvi de gairebé 130 milions anuals. Les noves mesures s'uneixen a les anunciades anteriorment i que ja s'estan tramitant. Inclou quatre deduccions que afecten directament sobre l'IRPF dels arrendadors, amb l'objectiu que augmenti el nombre d'habitatges al mercat, així com per mitigar els efectes de l'increment dels préstecs hipotecaris variables, i per últim, per lluitar contra la despoblació de determinades zones de la regió amb baixa densitat, perquè menors de 30 anys estableixin el seu domicili habitual en municipis amb menys de 2.500 habitants, tant de compra com de lloguer. A més, també es podran sumar una bonificació extra del 100% en els impostos de Transmissió Patrimonial en l'adquisició d'habitatge de segona mà, i d'actes jurídics documentats, en cas d'habitatge nou. Segons l'executiu madrileny, aquestes mesures tindran un impacte de 118 milions d'euros. 

En paral·lel, en matèria d'habitatge, Ayuso anunciarà la construcció d'un parc urbà de 12.000 metres quadrats a l'àrea que ocupava el complex El Pilar a San Fernando de Henares, que va haver de ser demolit a conseqüència dels treballs de la línia 7B de Metro. La inversió del govern madrileny en aquest projecte arribarà als cinc milions d'euros i està previst que les obres comencin a principis de 2025, amb el condicionament dels carrers adjacents i estarà llest a principis del segon semestre de 2025. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!