Els partits de la dreta espanyola no participaran en l'acte central de la manifestació de Colón contra els indults, però no han volgut cedir tot el protagonisme. Ciutadans, PP i Vox han atès als mitjans abans que comencés oficialment la concentració. Unes declaracions on han mostrat el seu rebuig a la decisió de Sánchez de donar el perdó als presos polítics.

Amb tot, qui ha sortit del guió oficial ha estat la presidenta de la comunitat de Madrid (encara) en funcions. Malgrat que el partit popular ha procurat mantenir el rei fora del debat dels indults, Díaz Ayuso avui ha posat Felip VI al centre de l'huracà. "Què farà el rei d'Espanya a partir d'ara? Firmarà els indults? El faran còmplice d'això?", s'ha preguntat davant els seus seguidors.

 

Partit Popular

Acusa Sánchez de ser còmplice

En la seva compareixença, Isabel Díaz Ayuso ha acusat Sánchez d'haver-se convertit en "còmplice" de l'independentisme i acusa els impulsors dels indults de voler "robar la sobirania del poble espanyol" i de pretendre "manera il·legal i unilateral trossejar una part d'Espanya com és Catalunya". "El president del Govern ha passat de ser un inspector a un còmplice del què està succeint", ha declarat davant la premsa.

Així mateix, ha posat en dubte quin serà la pròxima passa de Sánchez, insinuant que podria arribarà  facilitar un referèndum pactat per "mantenir-se a la Moncloa". "I que hi ha de cara el futur: la via escocesa? la independència de Catalunya?", s'ha demanat. Davant d'aquest context, assegura que la representació institucional de la comunitat de Madrid a la manifestació de Colón està justificada per defensar "la llei, de la Constitució, del rei, la unitat i la sobirania d'Espanya".

La manifestació contra els indults celebrada a Madrid ha reunit 25.000 persones a la plaça Colón de Madrid. La concentració ha estat convocada per la plataforma cívica Unión 78, liderada per l'exlideressa d'UPyD, Rosa Díez. Segons els promotors, es tracta d'una concentració "transversal" on persones amb "ideologies diferents", també "moltíssimes" que han votat el PSOE, es mostraran "unides en defensa del comú".

 

 

Imatge principal, Isabel Díaz-Ayuso compareix davant la premsa / ACN