“A aquest govern espanyol, i tal com estan fent les coses, jo no li donava ni aigua”. Aquesta ha estat la contundent resposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després de ser preguntada per si el PP hauria de facilitar la convalidació dels tres reials decrets llei que se sotmetran a votació al Congrés aquest dimecres. “No estem aquí per salvar-los la cara quan no estan prenent una sola mesura assenyada”, ha proclamat. Ayuso ha denunciat que l’executiu de coalició pacti “qualsevol ocurrència i qualsevol barbaritat” amb “els seus anomenats socis” i després recorri al PP “quan no li surten els números”.

La presidenta madrilenya ho ha dit després d’assistir a un esmorzar informatiu d’Europa Press amb el president de Galícia i candidat del PP a la reelecció, Alfonso Rueda, que ha estat presentat pel líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. En la seva intervenció, el cap de l’oposició ha avisat Pedro Sánchez que els populars no li “arreglaran els problemes interns de desgovern” i ha advertit el govern espanyol que s’equivoca si pretén pressionar-los “amb desqualificacions”.

Isabel Díaz Ayuso ha estat clara sostenint que els populars “no haurien d’ajudar en res” a PSOE i Sumar i instant el govern espanyol a “buscar-se solet les solucions als problemes que ell mateix ha provocat”. “Que es busqui la vida si pretén seguir estant segrestat en mans de minories que odien Espanya i que mai es posen a treballar pel bé de tots”, ha reblat. A l’esmorzar també han assistit altres presidents autonòmics del PP, com Fernando López Miras (de Múrcia), Alfonso Fernández Mañueco (de Castella i Lleó), Jorge Azcón (de l'Aragó) i Gonzalo Capellán (de La Rioja).

El “previsible” vot en contra de Junts

Preguntada pel posicionament de Junts per Catalunya, després que Jordi Turull, secretari general de la formació, avancés ahir en una entrevista a El Nacional que votaran en contra de les tres convalidacions, Isabel Díaz Ayuso ha reconegut que aquesta negativa era “previsible” perquè ni Carles Puigdemont ni els juntaires “estan aquí per pensar en el bé del govern espanyol, ni molt menys en el bé d’Espanya”, sinó “per salvar-se i perquè el govern espanyol els posi al carrer” i “tots els delictes que han comès s’esborrin”. Ayuso ha censurat que, mentrestant, “tenen segrestat el govern espanyol, que, sense cap mena de dignitat, els va donant tot el que li van demanant”. Per Ayuso, aquesta és “una de les moltes debilitats” de l’executiu de coalició que “pagaran tots els espanyols”.

Així mateix, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha retret al PSOE que “cada vegada que el PP li ha proposat coses i li ha allargat la mà”, el govern espanyol li hagi “escopit, literalment”. Finalment, ha criticat que l’executiu hagi “muntat aquest mur antifeixista on tothom és antifeixista” i en el qual “ha decidit tancar-se”, i ha rubricat que, vist aquest context, el govern espanyol ha d’esperar que “els que se suposa que són antifeixistes l’ajudin a solucionar els problemes que ell mateix ha generat”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!