El Grup Parlamentari Popular a Madrid, al capdavant del qual està la presidenta la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha registrat una comissió d'investigació a l'Assemblea de Madrid per aclarir si el rector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), Joaquín Goyache, va fer "favors" a la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, que ha estat citada a declarar per un jutge com a investigada. Així ho han assenyalat a l'agència Europa Press fonts del PP. Aquest cap de setmana el diari El Mundo recollia que Goyache va relativitzar en una reunió del claustre l'actuació de Gómez i va assegurar que el programari en què es basa la plataforma registrada per Gómez són "diners de la càtedra" però que no sabia qui els havia posat.

Segons ha publicat aquest mitjà madrileny, Goyache va defensar que el programari "no es va fer amb diners de l'UCM" sinó de la Càtedra Extraordinària de Transformació Social Competitiva, creada per la Universitat i dirigida per Begoña Gómez. Goyache va anunciar, a més, que havia encarregat una revisió sobre la regulació d'aquestes càtedres per evitar "aquests problemes", segons recull El Mundo. Per la seva part, fonts de l'entorn de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, han vaticinat que Goyache "segurament haurà de dimitir".

Pedro Sánchez es defensa en una nova carta "a la ciutadania"

Aquesta notícia coincideix amb la irrupció aquest mateix dimarts d'una nova carta de Pedro Sánchez en el seu perfil de X dirigida a tota la ciutadania. El president del govern espanyol ha publicat aquest dimarts una missiva en què transforma la citació com investigada de la seva esposa, Begoña Gómez, en un contraatac al PP i a Vox. També al·ludeix de forma directa al jutge Juan Carlos Peinado: critica que l'anunci de fer-la comparèixer arribi "només cinc dies abans de les eleccions europees". Ho veu "estrany" perquè "habitualment s'ha seguit la norma no escrita de no dictar resolucions susceptibles de condicionar el desenvolupament normal d'una campanya electoral i, per tant, el vot dels ciutadans". "És evident que en aquest cas aquesta pràctica no s'ha respectat", conclou. I es dirigeix de forma directa a Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal: "No em trencaran". Perquè el líder socialista assegura que, en comptes de necessitar cinc dies de clausura, ara està més convençut que mai de continuar al capdavant del Govern.

Així doncs, assegura que ell i la seva esposa estan "absolutament tranquils" perquè després de l'acusació a Begoña Gómez de tràfic d'influències "no hi ha res, només un mesquí muntatge impulsat per associacions ultradretanes." Sánchez recorda que a la carta que va publicar el mes d'abril passat ja va denunciar "la deriva de la coalició reaccionària de Feijóo i Abascal per utilitzar tots els mitjans al seu abast per trencar-me políticament i personalment". De fet, lamenta també que aquest dilluns Feijóo s'obrís a una moció de censura "contra natura" que necessitaria sumar forces amb Vox i Junts. A la sala de màquines de la Moncloa, apunten algunes fonts, estan convençuts que la maniobra judicial d'aquest dimarts beneficia el PSOE perquè és molt "basta" i pot mobilitzar el votant socialista. I, en tot cas, consideren que això farà que votants del PP optin per opcions ultres com Vox, cosa que beneficia els socialistes en el plebiscit Sánchez-Feijóo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!