La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de "falsos" per evitar la rebuda a Felip VI al Mobile World Congress. "És una falta de respecte pueril i innecessària que aïlla cada vegada més a Catalunya", ha denunciat en una conferència al Círculo Ecuestre. Així mateix, la presidenta madrilenya ha criticat que, després de la plantada, tant Aragonès com Colau van participar en el sopar inaugural del Mobile. "Nosaltres no seríem tan falsos de no saludar el cap d'Estat en una recepció, com va passar ahir a Barcelona, per després seure a sopar amb ell i demanar diners al president del govern espanyol", ha assegurat. Durant el seu discurs, també ha garantit que a Catalunya "no s'imposarà un règim autoritari i excloent per la via dels fets" i ha recalcat que "l'únic enemic temible és precisament el procés separatista". 

Ayuso ha participat aquest dilluns en una conferència al Círculo Ecuestre, acompanyada del candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha aprofitat aquesta visita a Barcelona per carregar contra Aragonès i Colau per la seva presència al Mobile World Congress, on aquest diumenge van evitar la rebuda al rei Felip VI. "La falta de respecte al cap d'Estat, que no es pot defensar davant d'aquesta deslleialtat, és pueril i innecessària", ha reiterat durant la seva intervenció. Tot i aquesta crítica, Ayuso s'ha mostrat a favor d'un agermanament entre Barcelona i Madrid, encara que ha admès que manté poc contacte amb el Govern. En aquesta línia, ha acusat l'Executiu català d'"aïllar-se i fabricar amb el temps i diners un país", i s'ha dirigit als ciutadans catalans per a recordar-los que no estan "sols". 

El nacionalisme, pitjor enemic del PPC segons Ayuso

Durant la seva intervenció, Isabel Díaz Ayuso ha parlat dels últims resultats electorals del PP a Catalunya, que actualment compta amb tres diputats al Parlament, i els ha atribuït a "molts anys de diferents errors". Així mateix, ha argumentat que "durant molts anys el nacionalisme ha estat el pitjor enemic del PP perquè no era entès com el seu verdader fre". De fet, ha afirmat que "les forces nacionalistes" s'han aliat per intentar expulsar al PP: "Ha estat un treball despiadat durant anys contra un projecte polític que, si avui governés Catalunya, estaria abaixant impostos". 

Ayuso, contra la moció de Vox

D'altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid s'ha mostrat crítica amb la moció de censura contra Pedro Sánchez, registrada aquest dilluns pel president de Vox, Santiago Abascal. Segons Ayuso, aquesta iniciativa en realitat va dirigida contra el Partit Popular i ha considerat que és "innecessària" perquè "serà un esquer contra el PP els pròxims mesos". "L'únic que fa és donar ales al govern central, sobretot per utilitzar-la en contra del partit que a les enquestes ja té més vots que tota l'esquerra", ha afirmat.