Isabel Díaz Ayuso ha carregat durament aquest dijous contra el fiscal general de l’Estat per obeir les “obsessions” de Pedro Sánchez, ara que el Tribunal Suprem l’ha imputat per un presumpte delicte de revelació de secrets sobre la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid. “Són uns mafiosos i uns estalinistes; nosaltres mai no ho faríem amb vosaltres”, ha manifestat la lideressa madrilenya durant la sessió de control al seu executiu, en resposta al socialista Juan Lobato. Ayuso ha etzibat també que el fiscal Álvaro García-Ortiz és un “cara dura” i que el president del govern espanyol és un “tirà” perquè “vulneren els drets dels ciutadans”.

 

El fiscal general de l’Estat no té ni honor ni prestigi perquè demostra que tot val contra un adversari polític; és un desastre per Espanya perquè tots els poders de l’Estat han actuat contra un ciutadà particular, a qui han vulnerat el dret a la defensa i han condemnat políticament i mediàticament amb un escarni”. S’ha referit d’aquesta manera al cas sobre la seva parella, Alberto González Amador. I, parlant de parelles, Ayuso ha disparat contra la del president espanyol, Begoña Gómez, qui “està imputada i també apareix en totes les salses”. “Ahir Sánchez, el ‘senyor 1’, es va atrevir a difamar-me”, ha protestat la presidenta madrilenya, en referència a un comentari del líder socialista durant la sessió de control en què recriminava al PP el seu “diccionari de la corrupció”: de l’A d’Ayuso a la Z de Zaplana. “Si hem de parlar de l’A a la Z, parlarem fins i tot de Zapatero”, ha replicat aquest dijous la líder del PP de Madrid.

Imputació del fiscal general de l’Estat

Aquest dimecres, el Tribunal Suprem va obrir una causa contra el fiscal general de l’Estat per revelació de secrets en el cas de la parella d’Ayuso. Alberto González Amador i el Tribunal Superior de Justícia de Madrid havien acusat García Ortiz d’haver revelat informació privada en un comunicat difós per la Fiscalia en què s’aclaria que va ser la parella de la lideressa madrilenya (i no al revés) qui va admetre el frau a Hisenda i qui va oferir un pacte al ministeri públic per no entrar a la presó.

Ara, l’Alt Tribunal investigarà, específicament, les “revelacions” dels correus entre el fiscal de Delictes Econòmics que portava l’assumpte, Julián Salto Torres, i l’advocat d’Alberto González Amador quan aquests estaven “en poder” del fiscal general de l’Estat i de la fiscal en cap provincial. A parer del Suprem, això va poder tenir “repercussió en el dret a la presumpció d’innocència” de la parella d’Ayuso.

Defensa de la Moncloa al fiscal

La posició del govern espanyol va ser aquest dimecres de suport incondicional a García Ortiz. La Moncloa avala fil per randa la seva actuació i comparteix la decisió de negar-se a dimitir. “Quedarà en res”, va exposar Félix Bolaños, mostrant la seva “confiança” en la justícia i que “ningú pugui tenir problemes per dir la veritat i desmentir una bola”.

Diverses fonts del govern espanyol argumentaven als passadissos del Congrés que aquest auguri respon al convenciment que serà així perquè els periodistes no revelaran les seves fonts davant del jutge. “De veritat pot ser delicte al nostre país explicar la veritat i desmentir una bola propagada per un delinqüent confés i per la seva parella?”, va preguntar-se dimecres el ministre de la Presidència i de Justícia, que va reivindicar que la Fiscalia “va complir el seu deure” i es va limitar a “explicar la veritat objectiva del que estava passant”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!