José María Aznar s’uneix a Mariano Rajoy (i a Felipe González) es reuneix amb Edmundo González Urrutia. Els dos primers, expresidents del govern espanyol i també exlíders del PP, s’han anticipat així a Alberto Núñez Feijóo, que té previst veure’s amb el líder de l’oposició veneçolana demà al Congrés dels Diputats. Ha estat aquest dilluns al matí quan l’actual president de la Fundació FAES ha mantingut una trobada amb González Urrutia en la qual li ha transmès el seu “decidit suport” a “la llibertat i a la democràcia a Veneçuela” i l’ha reconegut com a “guanyador de les eleccions” i “president electe de Veneçuela”. “Tots hem de treballar perquè l’exili d’Edmundo González acabi com més aviat millor i pugui exercir com a president d’una Veneçuela en pau i llibertat”, ha afirmat. I ha fet una crida a altres països: “La comunitat internacional no pot consentir el deteriorament democràtic en aquest país”.

Just el divendres passat, Mariano Rajoy també va mostrar el seu suport al líder opositor veneçolà com a “guanyador de les eleccions”. L’expresident del govern espanyol li va verbalitzar el “desig i confiança” que “la democràcia s’instal·li a Veneçuela amb ell com a president del país”. “Ha estat un honor rebre el president electe de Veneçuela, ell i tots els demòcrates veneçolans compten amb la meva admiració i el meu suport infrangible”, va manifestar Rajoy a través de Twitter. A la tarda, Edmundo González es va reunir amb Felipe González en una trobada en la qual tots dos van recordar quan es van conèixer a Ginebra el 1975, mentre Felipe González estava a la clandestinitat.

Sánchez el va rebre en la Moncloa per mostrar el “compromís humanitari” d’Espanya amb els veneçolans

Els gestos de Rajoy, Aznar i González es produeixen dies després que Edmundo González Urrutia arribés a Espanya en qualitat d’asilat polític. Posteriorment, el Congrés dels Diputats el va reconèixer com a “president electe i legítim” de Veneçuela, en tant que “legítim guanyador” de les eleccions presidencials del 28 de juliol, en una votació impulsada pel PP i que va tenir el suport de Vox, el PNB, UPN i Coalició Canària. L’endemà del pronunciament de la cambra baixa, Pedro Sánchez el va rebre a la Moncloa. El president espanyol va voler donar una “càlida benvinguda” a Espanya a Edmundo González i va mostrar el “compromís humanitari” i la “solidaritat” d’Espanya amb els veneçolans. “Espanya continua treballant a favor de la democràcia, el diàleg i els drets fonamentals del poble germà de Veneçuela”, va assegurar.

Isabel Díaz Ayuso i Santiago Abascal esperen el seu torn per reunir-se amb Edmundo González

D’altra banda, Isabel Díaz Ayuso ha afirmat aquest matí que “seria un orgull” reunir-se amb Edmundo González. “M’agradaria perquè tenim un compromís amb el poble veneçolà”, ha assegurat la presidenta madrilenya durant la seva intervenció en el Fòrum ABC. Vox també espera el seu moment. El partit d’extrema dreta ha anunciat que Santiago Abascal se citarà amb el líder de l’oposició veneçolana en els pròxims dies.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!