L'exconseller de Coneixement i Empresa ha estat poc més de mitja hora declarant. Jordi Baiget ha exposat els motius de la seva renúncia, directament relacionats amb el referèndum i la via unilateral, i ha respost a les preguntes sobre el finançament de l'1-O i la deslocalització de les empreses.
Segons fonts judicials Baiget ha explicat que si les empreses van marxar de Catalunya va ser per les facilitats que el govern d'Espanya va donar per canviar de domicili. L'exconseller també ha explicat que va plegar perquè estava en contra de la via unilaterial i que la va qualificar "d'irresponsabilitat".
Avui també ha declarat el que va ser director general dels Mossos i que va dimitir just amb el canvi de conseller. Albert Batlle ha explicat que no va rebre mai consignes polítiques sobre el paper que havien de desenvollupar els Mossos, i que mentre ell va ser director de la policia no hi va haver cap situació compromesa per als Mossos pel que fa al referèndum i al procés independentista.
Durant la declaració ha exposat que va plegar per un canvi polític quan va marxar Jordi Jané i va entrar Joaquim Forn. Batlle ha declarat que va tenir una conversa de dos minuts amb Forn i que se li exposar que hi hauria un canvi en l'equip.
Durant l'interrogatori, a Batlle li han preguntat si va votar l'1 d'octubre i l'exdirector de la política ha dit que no.
Batlle va tramitar el nomenament de Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos. Trapero està processat per l'Audiència Nacional. La Fiscalia ha demanat traslladar el seu cas també al Tribunal Suprem, però Llarena encara no ha pres cap decisió. Puigdemont està investigat i el seu procés també és en mans del Tribunal Suprem, que manté l'ordre nacional de detenció per quan el president travessi la frontera.
Batlle ha anat del Suprem al Suprem. L'exdirector de la policia ha fet temps al bar del davant del Tribunal Suprem, el bar Supremo, on aquests dies de declaracions els periodistes es barregen amb dirigents polítics, funcionaris de l'Alt Tribunal i, ara també, testimonis.