La tensió que regna a Catalunya en Comú ha derivat en un ball de bastons públic a la xarxa. Tot ha començat quan la diputada i portaveu parlamentària de Catalunya en Comú Elisenda Alamany ha difós un vídeo de les mobilitzacions del 20 de setembre de l'any passat, després de les detencions a la conselleria d'Ecconomia.

"El 20-S vam sortir com un sol poble a defensar-nos de les agressions", ha tuitejat Alamany, que ha demanat la llibertat dels presos polítics.

El qui va ser fins al juny secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha carregat contra Alamany per aquest tuit, i l'ha acusada de "dirigir el partit cap al grup mixt" i de "fer un Albano", al·ludint a una hipotètica sortida de l'espai dels comuns.

"Ser portaveu comporta unes responsabilitats. Dirigir el partit cap al grup mixt no és una d'elles, menys quan l'únic que es busca són simpaties personals que permetin aterrar en lloc segur. Això ja té fins i tot nom: fer un Albano", ha deixat anar Bertomeu.

La diputada de Catalunya en Comú Marta Sibina ha sortit en defensa de la portaveu, i ha criticat el tuit de Bertomeu. "Tuits com aquest demostren que tenim un problema greu. L'únic que fa l'Elisenda és posar sobre la taula una manera imprescindible d'entendre el país", ha subratllat.