"Estem a Espanya". Aquest és l'únic argument que s'ha donat des del PSOE per justificar l'aparició d'una bandera espanyola gegant a la seu del partit al carrer Ferraz, a Madrid. Aquesta bandera de grans dimensions està en vertical i no té asta, perquè penja de la façana, la llargada és ben bé de dues plantes de l'edifici. Porta aquí des de l'últim dia del Comité Federal dels socialistes, quan militants i simpatitzants es van mobilitzar per demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que continués al capdavant de l'executiu després dels cinc dies de reflexió que es va prendre

Fonts del PSOE expliquen, en declaracions a El Confidencial, que la bandera l'han decidit penjar perquè "estem a Espanya", i és més, afegeixen que "el PP també va posar la seva per primer cop en algun moment", en referència a la bandera espanyola de la seu dels populars al carrer Génova de Madrid. A més, una part dels socialistes ha protestat i ha apuntat que no entén per què els símbols nacionals se'ls ha d'apropiar la dreta. 

Bandera espanyola Ferraz seu PSOE M.O
Bandera espanyola a la seu del PSOE al carrer Ferraz / Foto: M.O

Què significa la bandera?

Hi ha qui interpreta aquest gest de lluir la bandera a la proximitat de les eleccions europees del pròxim 9 de juny i també al fet que quan es va penjar (l'últim dia del Comité Federal dels socialistes), faltaven dues setmanes per les eleccions catalanes del diumenge passat 12 de maig, que les va guanyar socialista Salvador Illa. Ara bé, la idea dels socialistes és que la bandera estigui a la façana de la seu durant un temps indeterminat, és a dir, que ja s'hi quedi. 

També hi ha qui pensa que és una manera de marcar distància amb l'independentisme després dels comicis del 12-M. Precisament aquest divendres al migdia, el president espanyol ha rebutjat "completament" que els socialistes recolzin el candidat de Junts, Carles Puigdemont, perquè sigui el nou president de la Generalitat, ha assenyalat que no té majoria i, per tant, considera que "tots els camins condueixen a Salvador Illa", el candidat del PSC. En una entrevista a La Sexta, Sánchez ha considerat que Puigdemont ha d'"assumir la realitat" que indica que no hi ha una majoria independentista al Parlament de Catalunya, i, per tant, haurà d'adonar-se que no té opcions i que l'únic candidat viable per presidir Catalunya és Illa. "Li costarà més o menys temps, però al final la realitat és la realitat i és que no li donen els números per ser elegit president", ha assenyalat el cap de l'Executiu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!