La ministra de Defensa, Margarita Robles, va fer com si sentís ploure quan va esclatar el cas CatalanGate: l'espionatge a més de seixanta personalitats de l'entorn independentista. Robles, amb un to altiu, va assegurar sobre el mitjà que va destapar l'escàndol: "Em parla del NewYorker, jo no conec aquest mitjà de comunicació". Cal recordar que aquesta revista és un dels mitjans referència dels Estats Units d'Amèrica. The NewYorker no va trigar a respondre al menyspreu de la ministra. Ho va fer l'autor de l'informe que va destapar el CatalanGate, Ronan Farrow. El periodista, guanyador d'un Pulitzer, va ironitzar el menysteniment de Robles i li va enllaçar el "qui som" de la seva publicació. Sobre això, avui el ministre de Presidència, Fèlix Bolaños, ha anunciat que la ministra Robles i el president espanyol, Pedro Sánchez, també han estat infectats pel programari de ciberespionatge Pegasus. Bolaños, en representació del govern espanyol, ha fet un cop de volant i ara sí que ha sortit a denunciar la vulneració de drets que suposa l'espionatge. El periodista Antonio Baños ha aprofitat aquest canvi de rumb del govern socialista i de la ministra Robles per treure a passejar l'hemeroteca i recordar-li a Robles el desdeny amb què es va referir al cas d'espionatge que va destapar The New Yorker. Baños li ha fet una pregunta irònica: "Margarita, llavors el New Yorker de el Canadà te l'has llegit ja o no?".
Margarita, entonces el New Yorker de Canadá te lo has leído ya o no?
— Antonio Baños (@antoniobanos_) May 2, 2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a la notícia, denunciant que fins ara havien contestat amb excuses i silencis l'escàndol que suposa el CatalanGate, un espionatge massiu amb com a mínim 65 afectats, mentre que avui "tot són presses", ja que ja han presentat una denúncia davant l'Audiència Nacional. "Tot espionatge polític és d'extrema gravetat. Fa dies que ho denunciem sense obtenir explicacions del govern espanyol. Quan l'espionatge massiu és contra les institucions catalanes i l'independentisme, silenci i excuses. Avui, tot són presses. Cal assumir responsabilitats ja", ha començat reclamant el president de la Generalitat en un fil de Twitter. En la mateixa línia, la ministra del govern espanyol Ione Belarra també ha demanat depurar les responsabilitats de l'espionatge a Sánchez i Robles, tot i que podrien estar afectats més membres de l'Executiu, entre els quals ella mateixa: "És un error inassumible".
En aquest sentit, ha considerat Aragonès, tot i el retard en la resposta i les excuses que han plantejat fins ara, "continua sent urgent una investigació a fons amb una supervisió independent i l'assumpció de responsabilitats. El govern espanyol va tard. Per acció o per incompetència queden moltes preguntes per respondre". Aragonès també ha mostrat, com el president Pugidemont, la seva solidaritat amb les persones afectades per l'espionatge, tot i que fins ara Margarita Robles l'havia justificat, ridiculitzat The New Yorker. "Sé què és sentir-se espiat, sentir vulnerada la teva intimitat i la teva acció política. No ho desitjo a ningú. Però la doble vara de mesurar és evident. Contra l'independentisme tot s'hi val. Continuem determinats per anar fins al final", ha reflexionat el president Aragonès per acabar amb el seu fil sobre l'anunci del ministre Félix Bolaños.