El FC. Barcelona ha fet un pas enrere i ha decidit no presentar una querella per delictes contra l'honor contra l'excomissari José Manuel Villarejo per les insinuacions que va fer contra el president del club, Joan Laporta. La decisió del Barça és conseqüència de la reculada de Villarejo. L'excomissari ha negat davant del jutjat que Laporta lliurés informació a la policia o a la justícia per incriminar el que va ser el seu successor al club blaugrana, Sandro Rosell, arran de les accions legals empreses pel Barça per obligar-lo a rectificar. La setmana passada es va celebrar al jutjat de pau de Boadilla del Monte, un acte de conciliació entre Villarejo i el Barça, que sota l'amenaça d'una querella li va exigir que es retractés de les seves afirmacions a RAC1 el passat mes de setembre, quan va insinuar que Laporta havia donat informació a la policia sobre el cas que va portar Rosell a la presó.
Villarejo va aportar un escrit al jutjat, al qual ha tingut accés l'agència EFE, en el qual negava qualsevol insinuació que l'actual president del Barça facilités informació per incriminar Rosell, una afirmació que el club interpreta com una "retractació". Tanmateix, l'excomissari ha admès que durant l'entrevista va afirmar que es va utilitzar el Barça per "fer una sèrie d'investigacions que després pagaria el club", però ha defensat que "mai" no va vincular aquest fet amb l'ingrés a presó de Rosell. En tot cas, cal recordar que a la sortida dels jutjats Villarejo va assegurar als micròfons d'El Món a RAC1 que no canviava ni una coma del seu discurs, i fins i tot, va afirmar que estava disposat a reiterar-lo davant d'un polígraf.
Les acusacions de Villarejo contra Laporta
El passat 28 de setembre, l'excomissari Villarejo—membre de la policia patriòtica— i investigat per diverses causes va vincular Laporta amb la causa que va portar Sandro Rosell a la presó. En un cara a cara amb el president Artur Mas a RAC1, va afirmar que "en el cas del senyor Rosell, va ser Laporta qui ens va donar aquesta informació (...), sí, gent de l'entorn del president, que l'havia fet fora, crec recordar". Unes declaracions que van provocar la reacció de Joan Laporta, que va amenaçar de querellar-se contra ell.
En el seu escrit enviat al jutjat, Villarejo manté "en la seva integritat" el contingut de la seva intervenció, però precisa: "per descomptat, en el sentit que en veritat ho vaig manifestar i no en la perversa interpretació que pretenen atribuir-me gratuïtament". Malgrat que el comissari admet que en l'entrevista va dir que, durant un temps, es va utilitzar el FC Barcelona "per fer una sèrie d'investigacions que després pagués el club"—en referència als encàrrecs a l'agència de detectius Método 3—, ha matisat que "mai" va vincular aquest fet a l'ingrés a la presó de Rosell. "És, per tant, rigorosament fals que jo digués que el senyor Laporta va proporcionar informació o documentació a autoritats policials o judicials sobre el senyor Rosell, en el marc i context de la investigació que va patir", ha reblat l'excomissari de la Policia Nacional.
Villarejo, doncs, ha matisat que el que va dir en aquesta entrevista, i manté en seu judicial, és que diverses fonts "assenyalaven el senyor Rosell com a element clau de l'independentisme", però que ell va poder comprovar que "no era cert" i així ho va fer constar en les seves notes d'intel·ligència, l'última de l'any 2014. Alhora, apuntava que li resulta "estrambòtic que Rosell digui en públic que, malgrat que ha vist personalment els informes que els detectius van fer sobre ell, s'hagi cregut el que li va dir el senyor Laporta que ell no en sabia res". Després d'aquestes puntualitzacions, l'excomissari reiterava en el seu escrit que "no seria coherent rectificar" una cosa que mai va manifestar i ha aprofitat per denunciar que ha estat tres anys de presó preventiva "sense gens de respecte" als seus drets més elementals.