De les actes dels escorcolls del dilluns 1 de març quan efectius dels Mossos d'Esquadra detenen els principals responsables del cas Barçagate i entren simultàniament a diverses empreses, en surt un front antiindependentista.

Els atestats policials i el sumari, al qual ha tingut accés El Nacional.cat, mostren la confessió de Jaime Malet i la seva vinculació amb tota la trama que esquitxa el Barça. Malet és empresari i president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya i antiindependentista furibund.

Malet està relacionat amb la Fundació Joan Boscà, molt propera a l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana, que va muntar diverses campanyes contra l'independentisme i va organitzar importants manifestacions unionistes a les quals han assistit partits com el PSC, Cs, PP i Vox. A més, Malet també va buscar finançament per a la campanya electoral de Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona.

Se sospita que la Fundació Joan Boscà vehiculava aportacions per finançar les activitats de Societat Civil Catalana, que havia de servir per plantar cara des de l'unionisme a la independentista Assemblea Nacional Catalana (ANC).  

Un simpatitzant del Barça en una manifestació espanyolista de Societat Civil Catalana a Barcelona / Laura Gómez

Nicestream i I3Ventures

En l'informe dels Mossos queda clar que Malet intermediava entre el Barça i Nicestream, el grup d'empreses al qual pertany I3Ventures. Nicestream també va fer campanya contra l'independentisme amb 900 comptes a Twitter entre el 2014 i el 2015. Durant aquells anys, es calcula que es van disparar més de 240.000 missatges des de comptes fake i de Societat Civil Catalana contra el procés, en l'anomenada Operació Nèmesi. 

El grup d'empreses tenia una llarga experiència en el joc brut a Twitter i aplicava la mateixa estratègia per blanquejar la imatge de Josep Maria Bartomeu que va fer servir per carregar dur contra l'independentisme. Només 15 dies abans dels escorcolls, Malet és rebut pel Rei, Felip VI, en una audiència amb la Junta de Govern de la Cambra de Comerç dels EUA.

 

 

Malet i el Barçagate

A les 8.10 h de l'1 de març la policia entra a Telampartner SLP, l'empresa de Jaime Malet. Els Mossos d'Esquadra troben al despatx els contractes amb I3Ventures i factures amb aquesta empresa. Malet es mostra predisposat a col·laborar i cedeix el seu ordinador perquè el puguin revisar.

La policia revisa correus electrònics i diversos arxius, i hi troba diversos acords amb Carlos Ibáñez, responsable d'I3Ventures: una addenda, un correu entre Malet i Ibáñez sobre un compte corrent i un dossier sobre el monitoreig d'opinions sobre el Futbol Club Barcelona.

Quatre hores després de l'inici de l'escorcoll, arriba la degana del Col·legi d'Advocats de Catalunya, l'advocada Maria Eugència Gay, i està present durant el final de l'escorcoll i durant l'explicació, que, de manera voluntària, fa Jaime Malet als Mossos.

Malet confessa que des del 2015 ha donat suport a la companyia Nicestream perquè es pogués afincar a Espanya i que va ser intermediari amb el Futbol Club Barcelona per promoure la seva contractació de serveis. De fet, arriben a signar un contracte pel qual Malet presentarà futurs clients, entre els que hi ha Josep Maria Bartomeu.

Jaime Malet promou una reunió amb la finalitat que la companyia Nicestream conegui Bartomeu i la junta directiva. Explica que en aquell moment el club rebia atacs a les xarxes socials amb l'etiqueta #bartomeudimission per part d'un moviment que, segons Malet, volia accedir a la presidència del Barça. 

 

Jaime Malet ja no intervé més, però cobra periòdicament les comissions que li pertoquen del contracte que signa el Barça amb Nicestream. Durant la seva explicació als Mossos, Malet, insisteix que la seva feina és presentar futurs clients a les empreses a canvi de cobrar una comissió i que no es posa en el negoci.

Malet es mostra preocupat durant la conversa amb la policia per si la seva vinculació amb el cas transcendeix a la premsa. Hi ha tres contractes més amb el Barça que estaven preparats, però no firmats, i al·lega que podrien malmetre la imatge de tercers.

Imatge principal: el rei Felip VI i Jaime Malet durant una audiència amb la Junta de Govern de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, el 16 de febrer passat / CASA REAL