Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) per impulsar la recuperació econòmica, s'iniciarà aquest dimarts, i estarà marcat per l'assistència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el Rei Felip VI que tornarà a Catalunya divendres després de la polèmica absència del lliurament de despatxos a jutges a la capital catalana.

 

La inauguració anirà a càrrec de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el delegat especial de l'Estat en el CZFB, Pere Navarro, que donaran el tret de sortida a 160 hores de reflexions sobre la recuperació i la nova economia amb panells d'experts en diferents sectors, ha informat l'organització.

L'esdeveniment combinarà presencialitat i distància i se celebrarà simultàniament a l'Estació de França, la Casa Seat i el Movistar Centre de Barcelona.

 

A més de la recuperació econòmica, l'esdeveniment també té per objectiu "posicionar Barcelona com a capital de la nova economia", i per aquesta raó els temes que es tractaran giren entorn de la innovació i sectors capdavanters.

Una de les sessions, 'Barcelona, una ciutat resilient', reunirà aquest dimarts a quatre exalcaldes de la ciutat: Joan Clos, Jordi Hereu, Xavier Trias i Narcís Serra, que analitzaran la capacitat d'adaptació de la capital catalana i les oportunitats al sector immobiliari en l'etapa post-covid.

També destaquen sessions com a 'Hibridació de mercats minoristes i mercats mundials i perspectives mundials', 'Tecnologia, talent i intraemprenedoria: la reinvenció de l'empresa' i 'Reptes per a l'atracció d'inversions sostenibles per a Espanya'.

La plantada d'Aragonès

En conèixer-se la notícia de la presència del Rei, el vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comunicat que no assistirà divendres al lliurament de premis a Millor Innovació que presidiran el monarca i el president Sánchez.

Fonts de Vicepresidència han apuntat que "fa dies" Aragonès ja va declinar la invitació a participar en aquest acte abans de conèixer la llista de participants.

"Ara que sabem que s'incorporen Felip VI i Pedro Sánchez mantenim la nostra posició de no anar", han afirmat.