El president d’Astúries i baró del PSOE al territori, Adrián Barbón, ha denunciat aquest dilluns que el seu partit està rebent “amenaces” per defensar l’amnistia a l’independentisme. “Algunes persones no accepten que vivim en un Estat democràtic, en el qual la Constitució estableix com s’escull el president del govern”, ha publicat a les seves xarxes socials. Ha denunciat “les escridassades i les agressions” que aquests darrers dies s’han produït a les portes de les diverses seus del PSOE al territori espanyol, inclosa l’estatal, la de Ferraz.

Són convocatòries degudament organitzades per organitzacions afins a l'extrema dreta, com ja hem pogut comprovar”, ha escrit Adrián Barbón al seu compte de Twitter (actualment anomenat 'X'). “No contestaré ni una sola de les amenaces que tants socialistes i jo mateix estem rebent per les nostres idees; al llarg de la nostra història, malgrat que ho van intentar, no van aconseguir fer callar aquest partit ni ho aconseguiran ara”, ha rematat el baró asturià. També ha situat el PSOE com a “defensor de la democràcia, llibertat i igualtat”.

Barbón insisteix en la seva piulada que Pedro Sánchez necessita el suport de Junts per Catalunya per mantenir-se a la presidència espanyola, cosa que duu el PSOE a defensar una llei d’amnistia que aturi la persecució judicial contra l’independentisme. “Es necessita una cosa molt clara que estableix l'article 99 de la Constitució: que una majoria de diputats et donin suport; tenir més vots a favor que en contra”, apunta en la seva publicació a les xarxes socials.

La piulada del baró asturià arriba després que s’hagin produït ja algunes concentracions davant les diverses seus del PSOE arreu del territori espanyol, especialment la principal, la de Ferraz. Aquest dissabte, per exemple, fins a 2.000 manifestants es van concentrar a les portes de la seu del partit de Pedro Sánchez. Amb una protagonista especial: Esperanza Aguirre.

Va fer declaracions en contra de Pedro Sánchez, l'amnistia i el PSOE. I també va demanar al president del govern espanyol que convoqui un referèndum a tot l'Estat per preguntar si la ciutadania espanyola està a favor de l'amnistia: "Que ho pregunti i així tots els espanyols tenim dret a votar". "El PSOE ha negat l'amnistia fins fa dos dies. Si vol fer l'amnistia, que faci un referèndum i que ho pregunti, que tinguem tots els espanyols dret a votar", va opinar Aguirre, davant la seu del PSOE.

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid va afegir que li "indigna" que no es contempli en l'amnistia la policia que va frenar "el Tsunami Democràtic", malgrat que encara no s'hagi fet públic el redactat final sobre aquesta llei. Tot i que aquest dilluns també hi ha una manifestació a Ferraz i a la seu del PSC a Barcelona, Aguirre ha fet una crida a mobilitzar-se el pròxim dissabte 18 de novembre a la plaça Cibeles de Madrid.