Nova declaració davant del jutge Juan Carlos Peinado en la investigació a Begoña Gómez per presumpte tràfic d’influències i corrupció als negocis. Juan Carlos Barrabés ha declarat aquest dijous al matí als Jutjats de Plaza Castilla com a investigat i ha confirmat que es va reunir una vegada amb Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa per parlar de temes d’innovació en una trobada en la qual Begoña Gómez no estava present. L’empresari, que ha declarat per videoconferència i només ha contestat a les preguntes del seu advocat, ha apuntat que també va mantenir aquest tipus de cites amb altres partits polítics i responsables d’institucions i ha subratllat que va mantenir la trobada amb Sánchez perquè la seva companyia, amb més de 400 empleats, té un bon nom en matèria d’innovació, segons confirma Europa Press.

A més, Barrabés ha relatat que va mantenir dues trobades amb Begoña Gómez. Van ser a la Moncloa i a la seva oficina i totes dues van servir per parlar sobre el màster que codirigia la dona del president espanyol. En la seva declaració al Jutjat d’Instrucció Número 41 de Madrid, l’empresari ha assenyalat que Gómez li va demanar ajuda per modificar un mòdul del màster, ha explicat que les cartes de recomanació que va escriure ella avalaven alguns dels projectes de l’empresa i ha insistit que és el seu equip i no ell qui gestiona aquests concursos.

La declaració de Barrabés estava programada inicialment pel passat dilluns, 29 de juliol, però el jutge va suspendre-la i la va ajornar per aquest dijous, 1 d’agost, per motius de salut. L’empresari ja va donar explicacions a Juan Carlos Peinado el 15 de juliol, quan va declarar com a testimoni. En aquella ocasió, l’empresari va assegurar que va reunir-se amb l’esposa del president espanyol “quatre o cinc” vegades i va indicar que Sánchez hauria estat present en dues d’aquestes trobades. Arran d’això, el jutge Peinado va decidir imputar-lo i va canviar-li la condició de testimoni a investigat.

“Molt rellevant per la continuació de la investigació”

A la sortida de la declaració, l’advocada de Vox, Marta Castro, ha reconegut que les paraules de Barrabés suposen una “prova més en seu judicial de l’avenç de la investigació” i ha posat en relleu que l’empresari “ha donat més detalls”. “Tot i que té dret a no declarar la veritat i que falten dates, ha sigut molt rellevant per la continuació d’aquesta investigació”, ha sostingut. El pròxim pas arribarà el dilluns 26 d’agost, amb la declaració com a testimoni de Leticia Lauffer, exdirectiva del hub d’innovació turística Wakalua, que va pertànyer a Globalia.

Vox obre la porta a demanar la imputació de Pedro Sánchez al cas Begoña Gómez

En paral·lel, Santiago Abascal ha amenaçat aquest matí Pedro Sánchez de demanar la seva imputació al cas Begoña Gómez. “És quelcom que caldrà pensar seriosament”, ha afirmat en declaracions a Europa Press. “Al president del govern espanyol li hem preguntat, en seu parlamentària, i volíem haver-li preguntat també quan va comparèixer com a testimoni, però es va negar a declarar acollint-se al seu dret”, ha esgrimit el líder de Vox. I ha afegit que el que vol la formació d’extrema dreta és saber si Sánchez “ha trucat a empreses privades que depenen de la regulació pública perquè rebessin la seva dona o si ha trucat als CEO d’aquestes empreses”. “Si el president del govern espanyol no vol testificar, doncs haurem de valorar un altre tipus de mesures”, ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!