Hi ha trobades que semblen impossibles, però el proper dilluns 2 d'octubre se'n produirà una d'inèdita. El periodista Jordi Basté seurà cara a cara Artur Mas i l'excomissari José Manuel Villarejo en una conversa que es podrà escoltar a RAC1. La trobada ja s'ha produït i l'emissora n'ha volgut avançar un petit tastet; les primeres paraules que han intercanviat Mas i Villarejo, unes paraules carregades de significat. Jordi Basté rep primer l'excomissari i després entra Artur Mas, quan ho fa el periodista assenyala Villarejo i Mas s'hi acosta, li allarga la mà i li diu: "Això és una trobada entre el botxí i la víctima".

Davant aquesta salutació, l'excomissari de la policia espanyola no sap massa què respondre i li diu a Mas: "No, per favor. Jo no soc per res un botxí, en tot cas un observador". Això és tot el que es pot saber a hores d'ara d'aquesta trobada insòlita, caldrà esperar fins dilluns a les 9 hores per escoltar-la sencera.

"L'objectiu són Artur Mas i Jordi Pujol"

Artur Mas i José Manuel Villarejo estan relacionats per l'Operació Catalunya i ho demostra un dels múltiples àudios que s'han filtrat del propi Villarejo. Els objectius principals de la policia patriòtica a l'inici de l'operatiu eren la família del president Jordi Pujol i el president Artur Mas; així consta en un àudio que es va fer públic el passat 26 d'abril. A la gravació hi apareixen José Manuel Villarejo amb dos dels seus investigadors de confiança a Catalunya, l'exinspector de la Policia Nacional, Antonio Giménez Raso, àlies Tony o Melli, i l'exdetectiu de Método 3, Antonio Tamarit, àlies El Mago, i es va registrar el 3 de setembre de 2014, només dos mesos abans de la consulta del 9-N.

Segons va revelar El Món, a l'àudio Villarejo adverteix que seria interessant trobar gent que col·labori, però el premi gran és per a qui aporti informació de Pujol i Artur Mas. L'excomissari assegura que els Pujol "són com les serps i cal picar-los al cap". El mateix Villarejo reconeix que està rebent ordres del govern espanyol per enfonsar Jordi Pujol i Artur Mas. L'operació policial que primer va ser batejada com a 'Operació Pujol', després 'Operació Barna' i finalment 'Operació Catalunya', tenia com a objectiu enfonsar els dos presidents. En aquesta trobada, Giménez Raso i Tamarit, posen noms sobre la taula, però Villarejo insisteix que l'objectiu són "els Pujol i Artur Mas". En aquest sentit, l'excomissari reconeix que "la resta són socis importants, però són peons, i els peons se'ls sacrifica".

Els plans retorçats de Villarejo contra Mas

Artur Mas apareix en altres gravacions de Villarejo tal com es va demostrar el passat mes de maig. La persecució contra Artur Mas va portar Villarejo i els seus socis a buscar comptes corrents ocults, investigar col·laboradors, i segons unes informacions, fins i tot, a treure una suposada filla il·legítima que li escurava els estalvis i així vincular-ho amb els suposats comptes bancaris de Mas a l'estranger. La clau de la nova invenció era culpar els aleshores líders d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler, d'haver filtrat la informació, segons va publicar el digital El Món.