Begoña Gómez s'ha acollit aquest divendres al seu dret a no declarar davant del jutge que la investiga. Tal com ha explicat a la sortida del Jutjat d'Instrucció Número 41 de Madrid el seu advocat, l'exministre Antonio Camacho, l'esposa del president del govern espanyol "no té res a amagar", però se li ha recomanat fer un acte de silenci en detectar absència de "garanties" processals. En declaracions als mitjans de comunicació, el lletrat ha acusat Juan Carlos Peinado "d'estendre cada cop més" la investigació. "El procediment ja s'ha quedat sense contingut", ha valorat, perquè "un instructor no pot investigar qualsevol cosa". El jutge va reconèixer en una interlocutòria que indaga en tots els actes comesos per Begoña Gómez des que el seu marit és president del govern espanyol i en relació amb les denúncies presentades per organitzacions ultres. Paral·lelament, el president de Manos Limpias, Miquel Bernad, ha anunciat que presentaran una nova denúncia contra l'esposa del president del govern espanyol per un suposat delicte d'intrusisme professional, perquè hauria signat prescripcions tècniques de contractes sobre petites i mitjanes empreses. Per últim, Vox ha anunciat que demanarà que se citi Pedro Sánchez en qualitat de testimoni en aquest cas. 

Era la segona vegada que Begoña Gómez seia davant de Juan Carlos Peinado en qualitat d’investigada. L’anterior citació va haver de suspendre’s perquè la seva defensa va argumentar un defecte processal perquè no havia estat notificada correctament de l’acusació d’Hazte Oír. Begoña Gómez ha tornat a entrar als jutjats amb el mateix cotxe que fa dues setmanes, i també ho ha tornat a fer pel pàrquing, amb permís de la magistrada degana de Madrid, María Jesús del Barco. Ho ha fet mentre es manifestaven una vintena d’ultres a un centenar de metres dels jutjats que cridaven consignes demanant l’empresonament de Pedro Sánchez i la seva esposa. El dispositiu policial d’aquest divendres no ha estat tan elevat com el de fa dues setmanes, ni tampoc el desplegament per part de la premsa. 

Les acusacions contra Begoña Gómez

Juan Carlos Peinado ha tingut aquest divendres sobre la seva taula els escrits de Manos Limpias, Hazte Oír i Vox. Les acusacions consideren que Begoña Gómez ha actuat aprofitant-se de la seva condició de cònjuge del president del govern espanyol per “recomanar o avalar per carta empresaris que es presentaven a licitacions públiques”. Assenyalen Juan Carlos Barrabés com a principal beneficiat d’aquestes recomanacions, perquè se li van adjudicar licitacions per valor de deu milions d’euros i va muntar amb Gómez el Màster de Transformació Social Competitiva.

A més a més, afirmen que Víctor de Aldama, investigat per l’Audiència Nacional com a presumpte aconseguidor del cas Koldo, era el contacte amb Globalia de l’esposa del líder socialista. També consideren que l'aerolínia va ser rescatada pel govern de Pedro Sánchez, gràcies als seus vincles amb Begoña Gómez. I la cosa no acaba aquí, perquè la Universitat Complutense de Madrid ha enviat al jutge que investiga el cas de suposat delicte de corrupció i tràfic d’influències un informe sobre una investigació interna perquè comprovi si s’ha comès un delicte d’apropiació indeguda. La universitat admet que no ha pogut arribar a cap conclusió, malgrat que assenyala que hi ha algun “indici” delictiu.

Les novetats respecte fa dues setmanes

Hi ha hagut novetats en la causa per la qual s’investiga Begoña Gómez des de la seva declaració fallida de fa un parell de setmanes. L’esposa de Sánchez ha acudit a declarar quatre dies després que ho fes el testimoni principal del cas, Juan Carlos Barrabés. Segons van afirmar les acusacions d’aquest cas, l’empresari va assegurar que el president del govern espanyol va ser present a dues de les seves trobades amb Begoña Gómez al Palau de la Moncloa.

Una altra novetat és el recurs de la Fiscalia en què es demana al jutge que “delimiti” la seva investigació, perquè considera que està duent a terme una “causa general” contra Gómez. El fiscal aportava en aquest escrit, de fet, un nou informe de la Guàrdia Civil en què novament es descartava qualsevol indici de delicte per part de Begoña Gómez en la seva activitat empresarial. Anteriorment, el jutge havia reconegut en un escrit que indaga en “tots els seus actes, conductes i comportaments des que el seu marit és el president del govern espanyol”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!