La defensa de Begoña Gómez ha presentat un recurs en què acusa el jutge Juan Carlos Peinado, que dirigeix ​​la investigació en contra seva per tràfic d'influències i corrupció en els negocis, de moure's en base a "meres especulacions interessades que tenen motius aliens a la causa", i demana al jutjat que "no ho permeti" i vetlli per "les garanties processals i el respecte a la Constitució". Segons ha avançat Europa Press, l'advocat de Gómez, l'exministre socialista Antonio Camacho, es pronuncia en contra de la decisió de l'instructor de prendre declaració com a testimoni a la directora de Recursos Humans de l'Institut d'Empreses i de sol·licitar a la Universitat Complutense de Madrid (UCM) que detalli quant es va pagar a la dona del president del govern espanyol per dirigir la càtedra 'Transformació Social Competitiva'.

Camacho defensa que la investigació de Peinado "no té cap fonament" perquè els fets que s'investiguen "ja han estat descartats" per l'Audiència Provincial de Madrid i per dos informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. A l'escrit, la defensa de Gómez insisteix que "no cal prendre la declaració testifical acordada ni requerir la documentació que es requereix" perquè són "diligències que no tenen res a veure" amb el procediment. A més, insisteix que el titular del Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid està duent a terme "una investigació de caràcter prospectiu". I defensa que "no hi ha cap indici d'irregularitats en els fets investigats" que el jutge va encomanar revisar l'UCO. 

Peinado va demanar dijous passat a la UCM que informés sobre quant es va pagar a Begoña Gómez per dirigir la càtedra 'Transformació Social Competitiva'. A més, l'instructor va instar a més al centre a lliurar "com més aviat millor" la relació d'"alumnes matriculats i assistents a cadascuna de les edicions" de la càtedra. Així mateix, el jutge va reclamar a la universitat madrilenya que informés sobre la "relació de quantitats pagades, especificant nombre de comptes corrents beneficiaris, la directora de la càtedra, director adjunt, professor (José Manuel) Ruano i tots els professors". En aquest sentit, va requerir a la Fundació La Caixa i Reale Seguros que aportessin "els expedients de concessió de la subvenció per al patrocini de creació de la càtedra i posteriors actes de continuació o seguiment d'aquesta, amb tota la documentació aportada per Begoña Gómez". Dos dies abans, el jutge va acordar citar com a testimoni la directora de Recursos Humans de l'Institut d'Empresa (IE), Sonsoles Blanca Gil d'Antuñano, perquè comparegui el pròxim 16 d'octubre. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!