Nou capítol al cas Koldo. La defensa de Begoña Gómez insisteix que desconeix els motius pels quals s'investiga la seva clienta i acusa el jutge instructor Juan Carlos Peinado d'atemptar contra el dret a la tutela judicial efectiva. En un comunicat anterior, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que està sent investigada per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció als seus negocis, ja va instar al magistrat a detallar quins són els fets estan sobre la taula, però la resposta de Peinado no els va fer sortir de dubtes. Segons el jutge, continua investigant dos blocs de la causa perquè té "nous documents" aportats pels testimonis del cas. 

La defensa de Gómez, que és precisament l'exministre d'Interior Antonio Camacho, ha presentat aquest dimarts al matí un escrit al Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid exigint una altra vegada que detalli quins són els assumptes que es mantenen vius en la investigació. 

"És impossible saber l'objecte d'investigació"

"És impossible saber què és el que el jutjat estima que és objecte d'investigació en la causa", ha reiterat Camacho, que ha recordat que la Fiscalia Europea va assumir una part dels fets investigats, concretament els contractes adjudicats per Red.es a una UTE en la qual estava Innova Next, una societat de l'empresari Juan Carlos Barrabés. En aquest sentit, la defensa insisteix que la resposta de Peinado dona a entendre que s'estan investigant "aquells blocs que l'Audiència Provincial de Madrid va estimar que no reunien els elements que permetien en un estat de dret obrir la investigació".

Camacho conclou que la resposta, a parer seu, inconclusa de Peinado "afecta greument" els drets de la llei d'enjudiciament criminal, la Constitució, i diverses normes europees i internacionals. "Per res aclareix un element essencial de tot procediment penal com és el conjunt de fets que s'imputen a l'única persona que estava subjecta a investigació", insisteix.

Vox es querella contra Gómez per tràfic d'influències

Els de Santiago Abascal no han perdut l'oportunitat de ficar cullerada a l'assumpte i han presentat aquest dimarts una querella contra Begoña Gómez per un presumpte delicte de tràfic d'influències relacionat amb el software que l'esposa del president va patentar quan dirigia el màster de la Universitat Complutense de Madrid (UCM). A l'escrit, Vox sosté que l'esposa del president s'hauria aprofitat de la seva posició "privilegiada" per desenvolupar amb diners públics un programari per a empreses privades. A més, assenyalen que va Gómez "va utilitzar el canal de contractació de la UCM per aconseguir el finançament restant per acabar l'aplicació". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!