Begoña Gómez ha esclatat aquest dilluns contra la Universitat Complutense de Madrid, després que el centre hagi decidit cancel·lar el seu segon màster. Ha estat ella mateixa qui ho ha informat a través del seu perfil de LinkedIn. Ha assegurat que la cancel·lació del màster de Direcció en Captació de Fons ha estat “unilateral” i ha arribat de forma "sorpresa". L’esposa del president del govern espanyol ha denunciat que el centre universitari hagi cancel·lat aquest màster quan només quedaven 20 dies perquè finalitzés el procés d’inscripció i quan ja hi havia una cinquantena d’estudiants que s’hi havien preinscrit de forma presencial i online. A parer de Begoña Gómez, la decisió presa per la Complutense és del tot “anòmala”. “Va en contra de l'interès fonamental d’una institució educativa, que és formar alumnes de diferents disciplines”, ha denunciat en una publicació a la xarxa social dels currículums.

Precisament la setmana passada, Gómez va reaparèixer en un acte de presentació d’aquest màster de la Universitat Complutense. L’acte va celebrar-se al CaixaForum de la capital espanyola. I en el seu discurs, l’esposa de Pedro Sánchez va demanar a les ONG “més transparència” per atraure-hi joves que vulguin ser protagonistes dels canvis socials “amb una contribució que passa del donatiu a l’acció”. Begoña Gómez codirigia també fins fa poc la càtedra extraordinària per a la Transformació Social Competitiva, que la Complutense ha decidit no renovar a causa de la investigació judicial. Se la investiga per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. També estan investigats el rector de la universitat, Joaquín Goyache, i l'empresari Juan Carlos Barrabés.

L’Audiència de Madrid avala la investigació, amb límits, del jutge Peinado

Precisament aquest dilluns, Begoña Gómez també ha estat notícia. Perquè l’Audiència Provincial de Madrid ha decidit permetre al jutge Juan Carlos Peinado continuar investigant-la per presumpte tràfic d’influències i corrupció als negocis, però li ha reiterat les limitacions que li va imposar el passat mes de maig. Així doncs, deixa “fora de la investigació” els fets relatius a Globalia mentre “no apareguin fets veritablement nous de contingut incriminatori i valorats en resolució judicial motivada”. Tanmateix, també conclou que “no és procedent acordar l’arxiu” del cas i rebutja que sigui una investigació “prospectiva”.

És la resposta als recursos que van presentar la defensa de la dona de Pedro Sánchez, a càrrec d’Antonio Camacho, que sol·licitava que s’arxivi la causa, i de la Fiscalia, que demanava que es delimités la investigació per evitar una “causa general”. La data per discutir-ho feia setmanes que estava fixada el passat dilluns, 30 de setembre, però l’Audiència de Madrid va haver d’ajornar-ho per un error formal. En paral·lel a aquesta causa, Juan Carlos Peinado haurà de decidir pròximament si admet a tràmit la querella que va presentar Hazte Oír contra la presumpta apropiació del software de la Complutense. 

Ayuso s'avança a Feijóo i cita Begoña Gómez en comissió d'investigació

I aquesta no ha estat l'última notícia del dia relacionada amb Begoña Gómez. Perquè el PP de Madrid i Vox han decidit citar-la a la primera sessió de la comissió d'investigació impulsada pel partit d'Isabel Díaz Ayuso, que busca esbrinar si es va produir nepotisme amb ella per part de la Universidad Complutense de Madrid (UCM). El portaveu del PP a l'Assemblea de Madrid, Carlos Díaz-Pache, ha anunciat que també se citarà al rector de la UCM, Joaquín Goyache, com a "màxim responsable d'aquesta universitat". Ha avançat que també es plantejaran citar Pedro Sánchez, en funció del que es conegui en el transcurs de la comissió, així com altres membres del govern espanyol. Des del PP insisteixen que "la càtedra es va gestar a la Moncloa" i que Sánchez va estar "en reunions amb empresaris que van finançar el màster".

Recuperar el prestigi de la UCM

Segons els populars, l'objectiu de la comissió és acabar amb "l'enorme desprestigi" que ha patit la Universitat Complutense de Madrid a causa de les "notícies" sobre l'activitat de Gómez a la seva càtedra i aconseguir així que els madrilenys "puguin continuar confiant en el rigor" de la UCM. "Tot això ha causat un enorme desprestigi en la universitat pública madrilenya que hem de restaurar, investigant el que realment va passar, depurant les responsabilitats polítiques que hi hagués i també oferint les recomanacions necessàries perquè això no es torni a repetir", ha afirmat el portaveu dels populars a l'assemblea madrilenya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!