Begoña Gómez s’afegeix a l’ofensiva de Pedro Sánchez contra el jutge Juan Carlos Peinado. La dona del president del govern espanyol segueix el mateix camí que l’Advocacia de l’Estat i s’ha querellat davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid contra el magistrat que l’està investigant. El dimarts Sánchez es va querellar contra Peinado per prevaricació davant “l’atropellament” als seus drets i ara Gómez es querella per prevaricació i revelació de secrets, acusant el jutge Peinado de revelació d’actuacions processals declarades secretes, prevaricació judicial i revelació de secrets per funcionari públic. La defensa de Gómez al·lega que les actuacions processals declarades secretes es van revelar a Vox, al Moviment de Regeneració Política d’Espanya i a Manos Limpias, cosa que va donar lloc que fossin publicades per diferents mitjans de comunicació. “S’ha produït una filtració constant dels documents i actuacions del procés judicial, que, si no secretes, són reservades, i la difusió s’ha realitzat en greu perjudici del dret de defensa i indefensió de la nostra representada”, lamenta la querella.

El document, de 53 pàgines, assenyala que, al llarg del procés, el jutge Peinado ha adoptat “decisions judicials arbitràries i manifestament injustes” a través de “resolucions judicials o adopció de decisions comunicades de manera verbal”, cosa que podria suposar la comissió d’un delicte continuat de prevaricació. D’aquesta manera, “el magistrat ha efectuat una aplicació del dret incomprensible, ha forçat les normes aplicables, ha adoptat decisions no justificades, mancades de cap motivació i contradictòries, sense peu de recurs davant les mateixes en considerables ocasions”. La defensa de Gómez cataloga la instrucció de Peinado de “perversa, prospectiva, inusual i erràtica” i considera que és una “causa general” contra Gómez.

“Pretén investigar tota la vida de la meva representada per intentar determinar si en la seva conducta ha comès algun delicte, cosa que està expressament prohibida pel nostre ordenament jurídic. Per això, s’han dictat resolucions manifestament injustes, injustificades i sense empara legal, conculcant les normes processals i causant greu perjudici a la meva representada en el procés, amb evident impacte en tots els àmbits de la seva vida, a causa de la importantíssima repercussió mediàtica del procés que està instruint”, argumenta la querella. I conclou: “Si bé en aquest moment no podem determinar si aquestes decisions tenen la finalitat premeditada de buscar un impacte polític i social, o si només obeeixen a un desmesurat afany de protagonisme mediàtic, la veritat és que hi ha indicis evidents que són adoptades de manera arbitrària i injusta”.

Revelació d’actuacions processals declarades secretes

Així mateix, la querella assenyala totes les actuacions processals que s’han revelat durant el procés i qüestiona la instrucció del jutge Peinado. Començant per la interlocutòria d’incoació de diligències, que la defensa de Gómez titlla de “singular i inusual”, atès que “mancava de sentit la declaració d’una causa penal com a secreta, ja que no es donaven els supòsits legals previstos per fer-ho”. El problema, esgrimeix la defensa, és que, tot i que era secreta, la causa va ser de “coneixement general per a tota la ciutadaniaa partir del 24 d’abril, cosa que va comportar que Begoña Gómez s’assabentés dels “avatars del seu procés pels mitjans de comunicació mentre a ella se la privava de qualsevol accés”. “Malgrat que és la causa secreta, era transmesa en directe pels mitjans de comunicació”, lamenta la querella.

La defensa de Gómez denuncia que, mentre Peinado sí que traslladava a les acusacions populars “unes declaracions i documents d’una causa encara secreta”, en providències del 17 i el 23 de maig, “en cap moment es va traslladar aquesta documentació a la defensa de Begoña Gómez, que era l’única investigada en el procediment”. “Entenem que el magistrat ha comès un delicte de revelació d’una causa secreta donant accés a qui no devia”, conclouen.

El “clar objectiu” de “deteriorar o erosionar” la figura de Pedro Sánchez

A més, l’advocat de Begoña Gómez considera que la revelació dels elements de la causa ha causat un “evident dany a tot allò que l’envolta”, especialment a Pedro Sánchez, que “des de l’inici de la filtració de la causa secreta s’ha vist sotmès a la pressió mediàtica i política en relació amb tot això”. També assenyala que la interlocutòria en què Peinado afirmava que està investigat “tots els actes, conductes i comportaments” que ha dut a terme Begoña Gómez des que “el seu marit és el president del govern d’Espanya” posa en evidència un “element intencionat d’enfocar la investigació” cap a Sánchez, amb una “falta d’imparcialitat absoluta”.

En relació amb la citació de Sánchez com a testimoni, considera que és el “colofó” d’una actuació “inusualment activa i àgil” i denuncia que ha tingut un “impacte mediàtic i social importantíssim” amb el “clar objectiu” de deteriorar o erosionar” la figura del president espanyol. I rebla la seva crítica apuntant que “la causalitat, tònica habitual en aquest procediment”, va fer que la decisió coincidís amb “fites polítiques”. “Coneixíem la notícia de la citació per la premsa el 22 de juliol al matí, mentre alhora es reunia la Junta Directiva del Partit Popular, en una coordinació perfecta”, relata. Aquest dia, Feijóo va instar Sánchez a “redactar la tercera i definitiva carta”.

“Decisions innecessàries, inútils i impertinents”

La querella fa un exhaustiu repàs de les decisions del jutge Peinado que han portat Begoña Gómez a acusar-lo de prevaricació. Un dels capítols està dedicat a les “decisions arbitràries i injustes sobre diligències pel seu caràcter absolutament innecessari, inútil, impertinent i mancades de suport legal”. L’escrit denuncia un seguit de decisions judicials “estrambòtiques”, “rocambolesques” i que “podrien ser qualificades d’ocurrències, si no fos per les conseqüències pernicioses” que han generat en la investigació i en Begoña Gómez, “sotmetent-la a una amplificació del que s’anomena «pena de banqueta», veient-se exposada de manera gratuïta a especulacions al seu voltant i a tot el seu entorn mancades de cap fonament”.

En concret, la querella menciona tres providències. En primer lloc, la defensa de Gómez considera que demanar una còpia del DNI de Gómez era una decisió “esperpèntica” que responia a una “croada personal” del magistrat contra ella. En segon lloc, sosté que la sol·licitud d’un informe  sobre les visites de la Fiscalia al Jutjat per interessar-se per la causa “manca de tot suport legal, que no s’al·lega, ni fonamenta” i acusa Peinado d’erigir-se, de manera “irregular”, en “fiscalitzador d’un altre òrgan del procés judicial”. Finalment, lamentava el caràcter “arbitrari i injustificat” de la citació del cap del Servei de Seguretat del Complex Presidencial del Palau de la Moncloa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!