Begoña Gómez ha reaparegut aquest dimarts en l’acte de presentació de l'altre màster de la Universitat Complutense que encara codirigeix. Es tracta d’uns estudis focalitzats en la captació de fons. L’acte se celebrava al CaixaForum de Madrid. I en el seu discurs, l’esposa del president del govern espanyol ha demanat a les ONG “més transparència” per atraure-hi joves que vulguin ser protagonistes dels canvis socials “amb una contribució que passa del donatiu a l’acció”. Begoña Gómez codirigia també fins fa poc la càtedra extraordinària per a la Transformació Social Competitiva, que la Complutense ha decidit no renovar en motiu de la investigació judicial sobre l’esposa de Pedro Sánchez. Se la investiga per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. També estan investigats el rector de la universitat, Joaquín Goyache, i l'empresari Juan Carlos Barrabés.

La intervenció de Begoña Gómez també ha arribat un dia després que l'Audiència Provincial de Madrid ajornés la seva deliberació sobre el futur de la causa perquè no li havia arribat des del Jutjat d'Instrucció Número 41 el recurs en el qual l’esposa del cap de l’executiu espanyol en demana l'arxivament. Després del seu discurs, l'acte ha continuat amb la intervenció d'experts i representants d'ONG sobre el paper de la ‘Generació Z’ en el futur del tercer sector i la seva capacitat per a impulsar el canvi social.

El discurs de Begoña Gómez

“La 'Generació Z' no només exigeix una nova manera d'actuar, sinó que també necessita més transparència per part de les organitzacions; la primera variable per la qual es decanten a l'hora de seleccionar una ONG o una altra és també aquest nivell de transparència", ha assegurat Gómez durant el seu discurs d’aquest dimarts. També ha afegit que el 72% dels joves considera la transparència com "un factor crucial a l'hora de decidir a quina organització han de secundar". Els joves volen "veure que els desafiaments poden tenir resposta, volen veure que pot haver-hi una solució i no volen ser espectadors passius, volen involucrar-se d'una forma directa", ha postil·lat.

Segons ha exposat l’esposa de Pedro Sánchez, un dels propòsits del seu màster és que les ONG siguin les plataformes on els joves puguin projectar les seves inquietuds, citant les socials o mediambientals. "Reconeguem que els joves volen ser protagonistes d'aquesta transformació, però amb una contribució que passa del donatiu a l'acció; és a dir, avui busquen alguna cosa més a fer una donació econòmica, busquen comprometre's amb una comunitat, busquen comprometre's amb un col·lectiu", ha indicat.

Al seu judici, la 'Generació Z' —la que està "entre els 15 i els 24 anys"— busca "una col·laboració més directa, connectar amb algú altre que té el mateix propòsit, aquest propòsit que els porta a buscar solucions a aquests desafiaments sobre els quals volen actuar".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!