L'exvicealcaldessa de Madrid i antiga referent de Ciutadans a la capital espanyola, Begoña Villacís, ha trencat el seu silenci. Aquest dimarts, va saltar la impactant notícia que havien assassinat el seu germà, Borja Villacís, en un tiroteig davant d'un restaurant a Madrid. Les seves úniques paraules han estat manifestades a les xarxes socials, amb un missatge breu i que ha demanat allunyar-se de les mirades de la premsa i la ciutadania. “Gràcies de tot cor per tant afecte”, ha dit. “La meva família està trencada, hem decidit viure aquests moments en recolliment i intimitat”.

Els fets: el germà mort a trets

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que tot el crim estaria relacionat amb un tema de drogues. Entre les teories que s'estan analitzant hi ha la d'una venjança planificada i que la víctima fos emboscada i cosida a trets, però tampoc es descarta que Borja Villacís i un amic quedessin amb els seus botxins per discutir alguna qüestió. El que s'ha pogut confirmar és que els autors dels fets formen part d'un clan familiar de narcotraficants i que el van matar a trets amb un rifle de caça.

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts d'una del migdia del dimarts a la carretera N-612 quan, segons han pogut esbrinar els investigadors, un vehicle amb tres ocupants va xocar contra el de la víctima, un cotxe de lloguer en el qual viatjava amb una altra persona. Arran de la topada, Borja Villacís va aturar el vehicle al voral, moment en què de l'altre vehicle van baixar dos homes armats i el van cosir a trets, suposadament amb un rifle de caça, al pit i al cap. Posteriorment, els pistolers van tornar a pujar al vehicle, que conduïa una dona, i van fugir del lloc. Després, els autors del crim es van aturar en un descampat a uns quilòmetres del lloc de l'assassinat, on van canviar les matrícules i van amagar les armes en una caixa de fusta. Els dos pistolers van fugir corrent, mentre la dona que conduïa el vehicle va reprendre la marxa i va seguir tota sola. Aquests fets van quedar enregistrats en vídeo per un testimoni dels fets que hi havia en un edifici just davant i que s'ha fet viral a les xarxes socials.

Efectius policials han detingut aquest dimecres al migdia Kevin Pastor, el presumpte autor material de l'assassinat a trets de Borja Villacís. La detenció, en una operació conjunta entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, s'ha produït a Yuncos, un poble de Toledo on s'estava amagant. Juntament amb ell s'ha detingut una altra persona relacionada amb el crim, tot i que el Grup d'Homicidis V de la Policia Nacional de Madrid, encarregat del cas, investiga quin és el seu grau d'implicació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!