L'advocat belga de Carles Puigdemont, Paul Bekaert, creu que si el jutge belga acabés condemnant Pablo Llarena, el procés contra els presos polítics i exiliats s'hauria de declarar nul a Espanya. Bekaert ho va assegurar al programa Preguntes freqüents de TV3.
Bekaert també va assegurar que han presentat la querella contra el jutge Llarena a Bèlgica perquè creuen que en aquell país hi ha una verdadera "separació de poders" i així s'asseguren que hi haurà "un tribunal independent". Afegint que no l'han presentat a Espanya perquè no hi ha suficient separació entre els tres poders. Segons l'advocat això es pot veure en les sentències del Tribunal Suprem i del Constitucional, on hi ha vist frases "inimaginables a Bèlgica".
Seguint amb la querella de Llarena, Bekaert va assegurar que el jutge del Suprem pot no presentar-se el pròxim 4 de setembre i ser condemnat en absència igualment. També va explicar que és Llarena qui ha de presentar la seva defensa davant del jutge i aleshores seran els advocats dels exiliats polítics els qui tindran dret a replicar aquesta defensa.
En relació a la presumpció d'innocència a Espanya, l'advocat de Puigdemont va declarar que "no creu que hi hagi presumpció d'innocència fins a la condemna" i va assegurar que no està sent un procés judicial just, ja que s'ha barrejat "política i criminalitat". Aquest també ha estat un dels motius pels quals s'ha presentat la demanda contra Llarena segons l'advocat, ja que un lletrat ha de "fer tot el possible" per defensar el seu client, i això "inclou citar un jutge".
En la mateixa línia, l'advocat va mostrar la seva sorpresa respecte a la vulneració dels Drets Humans a Espanya en relació al procés judicial de l'1-O, on s'han "empresonat diputats ni s'ha respectat la seva immunitat política i s'ha criminalitzat la política".
Bekaert també va tenir paraules sobre l'exili de Puigdemont, assegurant que va ser una "decisió molt sàvia" marxar a Brussel·les, ja que des de la presó no es pot fer "res". També en relació al president a l'exili va confirmar que a Bèlgica seria un delicte col·locar un localitzador al cotxe d'algú, tal com va fer el CNI amb el vehicle del president a l'exili.
Per últim, l'advocat belga també va parlar sobre la llibertat d'expressió i l'exili de Valtonyc. Sobre la primera qüestió va dir que està limitada a Espanya, i ho demostra, precisament, l'exili i la presó per a 13 artistes, el país que en té més arreu del món. Sobre Valtonyc, Bekaert va assegurar que tenia dret a marxar ja que estava perseguit per les seves opinions.