El govern de Bèlgica ha prohibit els viatges no essencials a Lleida i Osca per l'actual situació de la pandèmia de coronavirus en aquestes regions. Així ho confirma l'última actualització del Ministeri d'Afers Exteriors que també qualifica com a zones vermelles Leicester (Regne Unit) i diverses regions de Portugal.

A més, Bèlgica va ampliar aquest divendres l'obligació de quarantena als viatgers que tornin d'aquestes dues províncies, així com haver d'omplir un formulari i sotmetre's a un test de coronavirus obligatoriament.

Altres zones de risc

El Ministeri d'Exteriors belga ha assenyalat també una llista de comunitats autònomes com a zones "taronjes". Són Aragó, Catalunya, País Basc, Navarra, La Rioja i Extremadura. En aquest cas, es recomana que els turistes es realitzin proves, de caràcter voluntari, al seu retorn, i es recomana també que entrin en quarantena.

Una terrassa de Barcelona. / ACN

Des de principis de juliol, el Ministeri d'Afers Exteriors treballa amb un sistema de semàfors per explicar la situació als diferents països de la zona Schengen, basant-se principlament en les obligacions que imposa el país de destinació, i no en un anàlisi extens de cada situació epidemiològica.

Per això, el govern belga també adverteix als seus ciutadans de les restriccions que hi ha a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i explica que "el govern català recomana fermament allotjar-se a casa el màxim possible, tot i que actualment encara no és una obligació legal". 

Advertències als turistes europeus

Bèlgica no és l'únic país que ha alertat als ciutadans sobre la situació de la pandèmia a l'estat espanyol. Just aquest viernes, el primer ministre francès, Jean Castex, va recomanar "vivament" als turistes francesos que no visitessin Catalunya. Una situació que va sentar com una gerra d'aigua freda al sector turístic gironí, ja tocat pel confinament i que ara esperava comptar amb l'afluència dels turistes del país veí.

També el Govern de Noruega va decretar aquest divendres que els viatgers procedents de l'estat espanyol que entrin al país s'hauran de sotmetre a deu dies de quarantena domiciliària, segons ha indicat la ministra d'Agricultura i Alimentació, Olaug Bollestad. Així mateix, el Govern de Dublín manté la quarantena de 14 dies als viatgers que arribin a Irlanda des de l'estat espanyol.