EH Bildu donarà suport finalment a la moció de censura al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Així ho ha aclarit la portaveu de Bildu al Congrés, Marian Beitialarrangoitia, després que en la primera intervenció al Congrés en el debat hagi deixat a l'aire el sentit del seu vot.

La portaveu de Bildu ha fet una intervenció molt crítica amb el PP però també amb el PSOE, a qui ha acusat d'estar "al mateix costat" que els populars. "Un govern de Sánchez no és més que continuïtat i règim del 78", ha assegurat Beitialarrangoitia.

Per Bildu, el PSOE és culpable de la precarietat que es viu a Espanya i no defensa el dret a decidir dels pobles. "És del mateix règim que el PP", ha avisat l'esquerra abertzale, que ha afegit que "governi Rajoy o Sánchez, no hi ha una alternativa democratitzadora".

Tot i això, han anunciat que votaran a favor de la moció de censura "per higiene democràtica perquè el PP és el partit més corrupte d’Europa. Perquè és el govern del 115 i perquè té presos polítics. En aquest sentit, Beitialarrangoitia ha recordat que el govern de Rajoy va actuar amb violència l'1-O. 

Malgrat tot, Bildu ha dit que tot i voler tombar Rajoy això no significa que tinguin confiança en el PSOE.