Noves polèmiques declaracions de José Ignacio Munilla, el bisbe que va acusar el feminisme de portar el dimoni a dins. Aquest cop, el bisbe d'Oriola i Alacant se suma a part de la judicatura i carrega contra l'amnistia i les negociacions que està portant a terme el president del govern en funcions espanyol, Pedro Sánchez. En una intervenció en un programa de Ràdio María, Munilla s'ha preguntat si l'amnistia es tracta únicament d'un tema polític o si també "s'ha de dir alguna cosa" des del punt de vista de la doctrina de l'església.

"Estan en joc els valors morals"

Per al bisbe, amb les negociacions amb els partits independentistes "estan en joc els valors morals" cristians i creu que és "profundament immoral que uns polítics amnistiïn a altres a canvi de rebre els seus vots per seguir governant". "És especialment dolorós que es pretengui prendre per estúpida una nació quan li diuen que es fa per interès del bé comú", ha dit el bisbe d'Oriola i Alacant. Per a Munilla, el "més lògic" seria fer un pacte entre el PSOE i el Partit Popular per evitar un "episodi molt dur i molt trist". "No és legítim assumir tots els mitjans per mantenir-se al poder", ha opinat Munilla, el mateix dia que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit amb el Papa al Vaticà

D'aquesta forma, el bisbe d'Oriola i Alcant s'afegeix a la tromba contra l'amnistia de diversos estaments de l'Estat. Entre ells, hi ha la judicatura conservadora, i és que aquesta tarda el Consell General del Poder Judicial decideix si fa una declaració institucional contra una llei d'amnistia que ni tan sols s'ha presentat. A més, el portaveu de la Conferència Episcopal i aspirant a president dels bisbes espanyols, Luis Argüello, també assegurava que l'amnistia "amenaça la convivència a la qual diu servir". 

Homòfob, va ser nomenat bisbe a dalt d'un ase

Munilla va ser nomenat bisbe d'Oriola i d'Alacant el passat febrer del 2022, després de ser-ho de Sant Sebastià. Ho va fer a dalt d'un ase, com és habitual entre els habitants d'Oriola. És una tradició que el bisbe d'aquesta diòcesi saludi als vilatans des del 23 de març del 1566. Munilla, qui fins aleshores havia estsr bisbe a Donostia durant més d'una dècada, ha remarcat més d'un cop les seves idees ultres, atacant els homosexuals, sobre els quals ha afirmat que han de patir un "procés per sanar la malaltia que pateixen". Del País Basc en va sortir per la porta del darrere. El novembre de 2009, el 75% dels sacerdots de Gipuzkoa es van posicionar en contra de la seva designació com a nou bisbe, nomenat aleshores per l'ultraconservador Rouco Varela.