L’agència Bloomberg posa el focus damunt del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, davant la delicada situació en la qual es troba, amb múltiples fronts oberts per assumptes de presumpta corrupció. En un article, l'agència adverteix que Sánchez afronta en aquests moments “l’escàndol de corrupció més gran dels sis anys” que porta a la Moncloa, en referència al cas Ábalos. A més a més, el text assegura que la situació aixeca interrogants sobre quant de temps podrà continuar mantenint el poder.

En la seva edició europea, Bloomberg posa en evidència les complicacions a les quals s’enfronta Sánchez i ressalta sobretot la presumpta corrupció que descriuen els informes de la Guàrdia Civil recentment filtrats. Uns informes que posen a la diana l’exministre de Transport i antiga mà dreta de Sánchez al PSOE, José Luis Ábalos, de qui precisament aquest dimecres la Fiscalia ha sol·licitat al Suprem que sigui imputat.

 

 

Les turbulències per a Pedro Sánchez no acaben aquí, apunta Bloomberg, que fa referència també a l’embolic judicial en el qual es troba immersa la parella del president, Begoña Gómez, per les diverses acusacions que pesen sobre ella. Per tot plegat, aquest prestigiós mitjà assegura que sorgeixen els dubtes sobre “per quant de temps [Sánchez] serà capaç de retenir el poder”.

L’article dona molta importància al contingut dels informes de la Guàrdia Civil i destaca que és el cost de seguretat “més important d’Espanya”. Bloomberg descriu els fets que poden acabar esquitxant Sánchez: una presumpta xarxa criminal que estaria operant des de l’interior del Ministeri de Transports entre 2020 i 2021, sota comandament d’Ábalos. El text també recorda que Ábalos era un membre de la cúpula del PSOE i que va ser apartat a principis d’aquest any, quan encara no havia esclatat el cas Koldo.

Més crítiques a la premsa internacional

El de Bloomberg no és l’únic article dur sobre les perspectives de Pedro Sánchez que ha aparegut a la premsa internacional. A principis d’octubre, la revista The Economist va assenyalar també que Sánchez “s’aferra al càrrec a costa de la democràcia espanyola”. En aquest cas, el setmanari criticava durament els pactes del president espanyol amb els partits catalans i bascos. "Els canvis bruscos de sentit de Sánchez en matèria d'Estat, amb l'única finalitat de romandre en el càrrec, han contribuït a consolidar el cinisme públic sobre la democràcia espanyola", diu sobre aquests acords el setmanari.

Per aquells dies encara no havien aparegut els informes de la Guàrdia Civil sobre Ábalos, de manera que The Economist només parla de l’afer de Begoña Gómez, que considera que empitjora la situació de  Pedro Sánchez i el seu govern.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!