Dura crítica de Félix Bolaños a la negativa de Junts per Catalunya de validar el text de la llei d’amnistia. Pocs minuts després que els juntaires rubriquessin el seu rebuig al dictamen i enviessin l’amnistia de tornada a la Comissió de Justícia, el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts ha carregat amb contundència contra els de Puigdemont: “És incomprensible que hagi votat ‘no’ de la mà del Partit Popular i de Vox, precisament els que volen empresonar-los i il·legalitzar-los”. Bolaños també ha retret a Junts que hagi votat en contra d’una llei a la qual ha donat suport “quatre vegades” (en la presa en consideració, en el debat de totalitat, en la ponència i a la Comissió de Justícia) i ha demanat als juntaires que “reconsiderin la seva posició”. El ministre reclama a Junts que “voti la llei com està, constitucional i impecable”, ja que, per Bolaños, és “una garantia de solidesa i de robustesa jurídiques”.

En paral·lel a la seva crítica ferotge a la formació de Carles Puigdemont, inèdita fins ara per part de Bolaños, que havia mantingut en tot moment que el PSOE no acceptaria suprimir la menció del terrorisme, però s’havia mostrat pacificador amb els juntaires, el ministre ha insistit que el govern espanyol “està fent el correcte” i ha subratllat que el seu “compromís de fer passos a favor de la convivència és una aposta” per la qual continuaran treballant. “La llei d'amnistia va entrar constitucional i impecable a aquesta cambra i així sortirà”, ha reblat el ministre, al mateix temps que tornava a fer crides a garantir “la màxima seguretat jurídica”.

Fonts del govern espanyol també apunten al pati del Congrés que els socialistes no tenen marge per moure’s i confien que Junts sí que tingui marge per canviar d’opinió. “El que és inconstitucional és inconstitucional”, apunten persones pròximes a Pedro Sánchez, allunyant les possibilitats de retocar el redactat. Les mateixes veus afirmen que la legislatura “no perilla” i recorden que qui decideix si una legislatura va endavant és el president espanyol. En la mateixa línia, Bolaños ha reiterat que al govern espanyol li queden “tres anys i mig de legislatura per continuar apostant per la convivència”. Des de Ferraz, altres fonts socialistes asseveren que, després de la votació d’avui, tothom sap on està tothom.

 

Bolaños reprova les paraules de Nogueras sobre els jutges

Félix Bolaños també ha censurat l’estripada de Míriam Nogueras contra els jutges espanyols i el Poder Judicial. “Vull mostrar de manera clara i nítida el meu rebuig absolut a les declaracions d’alguns diputats i diputades contra la judicatura, els jutges i alguns magistrats en particular”, ha etzibat el ministre a la portaveu de Junts. Bolaños ha afegit que “Espanya és un estat de dret amb jutges que exerceixen la seva tasca amb rigor i professionalitat”.

Una estona abans, des del faristol del Congrés, Míriam Nogueras havia plantejat un seguit de preguntes al·ludint directament els magistrats que estan intentant torpedinar l’amnistia: “La cúpula judicial està dient que se’ns tirarà al coll i no farem res? El jutge Aguirre reobre una causa de fa anys el dia abans de la votació d’aquesta llei i no farem res? El jutge Aguirre es passeja per les televisions europees prevaricant i no farem res? El jutge García-Castellón es treu els delictes de la butxaca i no farem res?”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!