El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el presumpte espionatge que haurien patit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, així com el d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha citat el ministre de Presidència, Félix Bolaños, perquè comparegui davant d'ell. Es tracta d'una ronda de compareixences per aclarir les circumstàncies de l'esquerda de seguretat que es va produir a la Moncloa perquè suposadament els mòbils d'aquests tres membres de l'executiu fossin espiats. Els fets van passar entre maig i juny de 2021, i en aquell moment Bolaños es trobava al càrrec de les mesures de control de les comunicacions. Segons informa El Confidencial, el ministre declararà en qualitat de testimoni juntament amb l'exdirectora del Centre Nacional d'Intel·ligència, Paz Esteban, i els autors dels informes del Centro Criptológico Nacional que van informar sobre aquest presumpte espionatge. El cas és que Bolaños, en portar les regnes de la Secretaria de Presidència, tenia com a funció velar per la seguretat de les activitats de Sánchez i "l'assistència en matèria d'administració econòmica, personal, manteniment i conservació, mitjans informàtics i de comunicacions".
Encara que aquestes fossin les funcions de Bolaños, el govern espanyol va assenyalar com a responsable d'aquesta esquerda en la seguretat de les telecomunicacions de l'executiu a Paz Esteban. Per això va ser destituïda i per això ara haurà de donar explicacions davant de la justícia. Haurà d'explicar, doncs, les circumstàncies en les quals es va produir la infecció dels seus telèfons mòbils i conèixer els controls habituals de seguretat implementats per evitar aquest tipus d'agressions. Segons informa aquest mateix diari, el ministre Bolaños no tindrà la necessitat de comparèixer davant del jutge de forma física, i podrà declarar per escrit. El mateix passa amb Sánchez i els altres membres del seu executiu. Tot i això, existeix una possibilitat a mig camí entre l'opció escrita i la presencial: declarar per videoconferència.
Malestar a l'Audiència Nacional
D'altra banda, i segons informa El Periódico, hi ha cert malestar a l'Audiència Nacional pel fet que hagi transcendit quins testimonis han estat citats pel jutge José Luis de la Calma amb motiu d'aquest suposat espionatge al govern espanyol. Segons el tribunal, l'executiu de Pedro Sánchez no ha estat prou discret a l'hora d'evitar que es filtrin aquestes compareixences. En el passat Consell de Ministres, per exemple, es va habilitar als funcionaris del CNI, a la seva actual directora i a Paz Esteban a "compartir informació que coneguin amb la Justícia" en relació amb aquest espionatge que hauria afectat més d'un membre del Govern. Es pot destacar que el ministre d'Agricultura, Luis Planas, també va patir un intent d'agressió.