L'escenari polític se segueix escalfant amb les eleccions europees d'aquest diumenge a l'horitzó, que segons les enquestes situarien al PSOE davant el PP. La croada entre PP i PSOE es manté, i el ministre de la presidència, Félix Bolaños, ha elevat el to acusant el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de ser un hipòcrita, després que el popular hagi obert la porta a presentar una moció de censura contra Pedro Sánchez després del 9-J, tot i que només, podria tirar endavant amb els 7 vots de Junts. En declaracions als mitjans, Bolaños ha afirmat que amb aquestes manifestacions Feijóo ha demostrat que tant ell com la seva formació "són un engany total" als seus electors. I afegit, "són capaços de pactar amb la ultradreta a Europa i a Espanya i demanar 'per favor, per favor' a Puigdemont que li doni suport". Tot plegat, segons Bolaños, "pur teatre".

El PSOE contra Feijóo

L'anunci de Feijóo per començar la setmana prèvia a les europees, no ha deixat indiferent els socialistes, que l'han criticat. El secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha qüestionat que Feijóo clami “contra la normalització a Catalunya” per ara assegurar que "està disposat a pactar amb Junts una moció de censura". En un missatge al seu compte de X ha assegurat que "Ni Europa, ni Espanya, ni Catalunya... L'única cosa que vol és un govern espanyol amb Abascal de vicepresident". 

En la mateixa línia s'ha manifestat el portaveu del PSOE al Senat, Juan Espadas, que ha qualificat les paraules de Feijóo com "un atac de sinceritat", i ha afegit que “sempre hem sabut que vostè pactaria amb Junts i amb la ultradreta per a tombar un govern progressista". Espadas ha ironitzat amb el canvi de postura del líder dels populars "d'això, a ferm defensor de l'amnistia, només un pas". Per la seva banda, la candidata a les europees, Hana Jalloul, ha apuntat "a veure què els diu als manifestants als quals ha enganyat els diumenges. En una publicació a X l'ha acusat de  "donar bandades i mentir".

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, també porta una jornada força activa a X, i ha aprofitat per celebrar el nou error de Feijóo. "L'error que li faltava a Feijóo per rematar la feina. Gràcies, Alberto!!".

Moció de censura a Sánchez?

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no ha descartat una moció de censura contra Pedro Sánchez després del 9-J. En una entrevista a Antena 3, ha afirmat que no li agrada fer "política ficció", però ha apuntat en aquesta direcció malgrat que necessitaria el suport de Junts per prosperar. "Veurem què passa diumenge" a les eleccions europees, "puc assegurar que som l'alternativa a Sánchez, i si aquesta majoria social que no està d'acord amb la majoria del govern es converteix en majoria electoral". "Si el 9-J envia un missatge, veurem més aviat el final del túnel, i farem servir totes les eines al nostre abast". En aquest sentit, ha recordat que la moció de censura "és una eina", però "cal tenir el context adequat i pensar que pot ser útil".

Per part dels populars, només s'ha manifestat el seu líder a l'Ajuntament de Barcelona, Dani Sirera, que ha assegurat que s'ha de presentar una moció de censura tenint en compte "si hi ha una opció clara de guanyar-la". Amb tot, Sirera ha descartat parlar prèviament amb partits com Junts per assegurar una majoria. "Jo no crec que s'hagi de parlar amb Junts. Si es valora la possibilitat de presentar (la moció), es farà i els grups després votaran amb consciència", ha dit en una atenció als mitjans a Barcelona.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic