La llei d'amnistia és la gran protagonista del dia a Madrid. Avui fa els seus primers passos al Congrés dels Diputats, però també ha estat el centre d'atenció al Senat, on el govern espanyol s'ha sotmès a una sessió de control. En aquesta cambra baixa controlada pel PP i que el partit utilitzarà per intentar endarrerir tant com pugui els tempos per a l'aprovació de la llei, Félix Bolaños ha hagut de fer front a diferents qüestions que giren al voltant de la norma però també a altres punts de l'acord amb Junts especialment la referència al lawfare que recull el text signat a Bèlgica. Per un costat el senador de Junts per Catalunya, Josep Lluís Cleries ha volgut preguntar al ministre de Justícia per l'actitud dels jutges en aquestes darreres setmanes, "intentant aconseguir als tribunals allò que les urnes els ha negat i intentant torpedinar l'amnistia". Per l'altra des del PP han volgut pressionar Bolaños sobre les referències al lawfare que apareixen en el pacte entre Junts i el PSOE, però no en la llei d'amnistia. En tots dos casos, el ministre ha esquivat la pregunta en qüestió i ha respost atacant al PP per mantenir bloquejada la renovació del Consell General del Poder Judicial mentre "s'omplen la boca parlant de la Constitució".
Cleries ha començat la seva intervenció lamentant que des del Partit Popular s'hagi "promogut una mobilització de les togues" per intentar evitar l'aprovació de l'amnistia i acusant-los de "trencar la separació de poders per intentar ocupar el lloc dels polítics". El senador juntaire també ha criticat el PP per no renovar el CGPJ convertint-lo amb un òrgan cada cop més polititzant. Bolaños ha respost Cleries subratllant la capacitat de Junts i el PSOE per trobar acords malgrat les diferències entre els dos partits, però ha advertit que "no comparteix" les crítiques als jutges ni al poder judicial: "Els jutges actuen amb independència i separació de poders", ha insisit. A més, ha assenyalat que la majoria de pronunciaments que han fet associacions de jutges i fiscals van ser abans de conèixer el text de la llei que el PSOE va registrar en solitari al Congrés abans de la investidura de Sánchez. Segons ha asseverat, "un cop s'ha conegut el text, ningú imparcial ha qüestionat que és impecable des del punt de vista constitucional i sòlida des del punt de vista jurídic". Bolaños, que ha acumulat el maletí de ministre de Justícia, és l'encarregat de defensar a capa i espasa aquesta llei dins el govern espanyol i ho ha fet assegurant que aquesta servirà per a la "normalització a Catalunya".
Bolaños nega el lawfare en les sentències del procès
La pregunta del PP, que ha estat a càrrec de la senadora Rosa Maria Gallego, sobre les referències al lawfare ha arribat just després que Bolaños denunciés en la resposta a Junts el "bloqueig antidemocràtic i anticonstitucional per part d'aquells que s'omplen la boca parlant de la Constitució mentre la incompleixen des de fa cinc anys". Per això, després de contestar deixant clar que no considera lawfare les sentències contra els polítics independentistes des del 2012, ha atacat als populars de nou pel seu bloqueig del CGPJ i també ha recorregut a l'hemeroteca denunciant, per exemple, els casos dels discs durs trencats durant les investigacions pel cas de Luis Bárcenas. "Això és un exemple d'emprar políticament la llei", ha clamat Bolaños, després que la senadora popular hagi retret al socialista el seu canvi de discurs sobre la constitucionalitat de l'amnistia a "canvi de set vots" per a la investidura de Sánchez.