Félix Bolaños torna a donar suport als jutges. I demana al PP i a Vox que l’escoltin perquè no tornin a dir que es posa de perfil. El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts ho ha dit en una compareixença a la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats, on ha avisat que qui cometi o intenti cometre “alguna ingerència o desqualificació” als jutges el tindrà davant i ha sigut contundent amb un missatge dirigit a la judicatura: “Poden comptar amb mi”. Bolaños també ha expressat el desig que Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo pactin demà la renovació del Consell General del Poder Judicial.

El ministre ha garantit que els jutges podran “fer la seva feina sense ingerències” durant el seu mandat al Ministeri i, davant de les oïdes sordes del PP i Vox, ha rubricat que jutges i magistrats “fan la seva feina amb imparcialitat, independència i d'acord amb la llei”. No és ni la primera ni la segona vegada que Bolaños explicita el seu compromís: es va comprometre en una trucada telefònica amb el president del Tribunal Suprem a treballar “pel prestigi dels jutges”va reiterar davant del president del CGPJ a l'acte de lliurament de despatxos de la 61a promoció de la Carrera Fiscal que el govern espanyol defensarà “sempre la independència i la integritat” de jutges, magistrats i fiscals de “qualsevol qüestionament” i va defensar els jutges davant les acusacions de lawfare de Junts al ple del Senat.

Per la seva banda, el representant dels juntaires a la Comissió de Justícia, Josep Maria Cervera, ha retret a Bolaños que la separació de poders sovint queda “desmentida per l’actuació de les cúpules judicials, que tenen un pensament polític i ideològic” que “es manifesta i afecta la imparcialitat del seu càrrec”, cosa que “s’ha evidenciat cada cop que la justícia espanyola s’ha posat davant del mirall de la justícia d’altres Estats europeus”.

Un acord Sánchez-Feijóo per renovar el CGPJ seria el gordo

Durant la seva intervenció, Bolaños també ha insistit en les peticions per renovar el Consell General del Poder Judicial. Ha ressaltat que no renovar-lo "no és una opció, sinó una obligació" per superar la "crisi institucional" que està generant i ha tornat a allargar la mà al Partit Popular: "Espero que treballem en qualsevol format, de manera bilateral, amb mi, o en aquesta comissió de treball que hem ofert al principal partit de l'oposició perquè tractem diverses matèries".

De fet, Bolaños ha expressat la seva confiança que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el cap de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, acordin demà la renovació del CGPJ en la reunió que tots dos mantindran al Congrés dels Diputats. En el seu torn, Jon Iñarritu, diputat de Bildu, ha replicat que “serà més fàcil que ens toqui el gordo de la loteria que un acord” i Bolaños ha contestat que “a l'estat de dret i a la democràcia espanyola li tocaria el gordo si el PP s'avé a renovar el CGPJ”.

Finalment, Bolaños ha tornat a asseverar que el govern espanyol no rebaixarà les majories parlamentàries necessàries per a la renovació, però ha apuntat que estudiaran totes les fórmules que puguin facilitar que es desencalli la situació. El ministre també ha sostingut que els vocals conservadors del CGPJ “massa sovint s'extralimiten” i fan oposició al govern espanyol, cosa que contribueix al “desprestigi” de l'òrgan de govern dels jutges.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!