“És raonable que qui ha estat assenyalada i perjudicada estigui enfadada? Sembla raonable. És raonable que defensem continuar mantenint la institucionalitat? També”. Joc d’equilibris a Gènova davant de la decisió d’Isabel Díaz Ayuso de plantar Pedro Sánchez i no anar a la Moncloa. La primera veu del PP que s’hi ha pronunciat ha estat el portaveu popular, Borja Sémper, que tenia una entrevista programada a Antena 3. La seva posició ha estat entendre les raons que han portat la presidenta madrilenya a rebutjar la cita, però discrepar de la seva decisió. “El president del govern espanyol va dir corrupta a Isabel Díaz Ayuso, podem entendre que la relació institucional està absolutament trencada i podem arribar a la conclusió que això és responsabilitat del president espanyol, Ara bé, preservem la institucionalitat, jo hauria anat a aquesta reunió per dir al president això a la cara”, ha sostingut Sémper. Fonts de la direcció del partit assenyalen que Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso van parlar ahir per telèfon i indiquen que el líder del PP és “comprensiu” amb les “motivacions i circumstàncies” de la presidenta madrilenya. Lamenten que “tot ha empitjorat” des de la imputació al fiscal general de l’Estat i denuncien que Sánchez no demani la dimissió d’Álvaro García Ortiz per “perseguir-la” i, en canvi, catalogui de “corrupta” a Ayuso, que “no està imputada per res”.

📝 Ayuso planta Sánchez i no anirà a la Moncloa pel “letal” finançament català i per haver-la “difamat”

 

El portaveu del PP argumenta que la relació entre Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso i entre la Moncloa i la Puerta del Sol (on s’ubica la seu del govern madrileny) està “trencada” pels “insults i l’assetjament institucional permanent” del govern espanyol cap a la presidenta madrilenya. “Ens enganyaríem si penséssim que la relació és una relació convencional”, ha afegit. Sobre la decisió d’Ayuso, Sémper ha assenyalat que la presidenta madrilenya “fa el que creu oportú” sota “la seva responsabilitat i el seu àmbit de competència” i ha considerat que és “raonable” que la líder madrilenya “es regiri i mostri el seu enuig” si la “insulten i acusen de delictes cada dia”. “Convindria que el president del govern espanyol fes un esforç per preservar la institucionalitat”, ha arguït.

Així mateix, ha criticat que el líder socialista acusi Ayuso d’un delicte quan “no hi ha cap substància ni per a si més no aventurar-lo” i ha denunciat que hagi parlat de la seva parella, Alberto González Amador, com a “delinqüent confés”. És una expressió que també va utilitzar Félix Bolaños la setmana passada i que, a parer de Sémper, respon a la “vocació” del PSOE que “tot cremi i tot rebenti”, que “hi hagi embolics arreu d’Espanya”, que el Congrés sigui “focus de conflicte” i que “tot sigui un caos” perquè així es deixi de “parlar de la corrupció i d’aquest mal govern”.

Feijóo, a començaments de setembre: “Si un president autonòmic no va a la Moncloa, crec que comet un error”

“Som un partit institucional i el paradigma de la institucionalitat és Alberto Núñez Feijóo, un home que respecta la norma i la forma i creu en la institucionalitat i que cal preservar-la”, ha afirmat Borja Sémper tot just començar l’entrevista. I no és menor. Fa poc més d’un mes, en una entrevista a El Mundo, el líder del PP va recordar que ell, com a president de la Xunta, va assistir a “totes les reunions” amb José Luis Rodríguez Zapatero, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez. “Un president d’una comunitat no elegeix el president del govern espanyol que li toca. Per tant, no hi veig cap risc. Si un president autonòmic no va al Palau de la Moncloa, crec que comet un error”, va afirmar. Feijóo es va mostrar partidari que Ayuso assistís per “tractar els assumptes de Madrid”, com les Cercanías o la immigració. “Jo crec que la presidenta Ayuso sap molt bé que la seva responsabilitat és defensar els interessos dels madrilenys i practicar una política d’Estat, i això és el que ha fet sempre”, va concloure.

El govern espanyol condemna la plantada d’Ayuso i l’acusa de “tòxica” i de còmplice de la corrupció

Mentrestant, el govern espanyol eleva el to contra Isabel Díaz Ayuso. El ministre de Transformació Digital, Óscar López, ha acusat la presidenta madrilenya d’haver convertit Madrid en “l’epicentre del fang i la corrupció” i ha condemnat una decisió que considera que “representa la pitjor política perquè ha decidit convertir-la en un xoc constant”. “És la política més allunyada dels ciutadans. Com no aniràs a la Moncloa quan et cita el president del govern espanyol?”, s’ha preguntat. En la mateixa línia s’ha expressat Óscar Puente. El ministre de Transport ha lamentat que, a causa del “llenguatge bel·licista constant”, no li ha estranyat que Ayuso hagi decidit no assistir la Moncloa. A més, ha assegurat que Pedro Sánchez “no té culpa que Ayuso visqui amb un defraudador confés” i ha afegit que la presidenta de la Comunitat de Madrid és una “aportació tòxica” a la convivència.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!