Borràs ha alertat que les conseqüències de l'acord ERC-PSOE podrien condicionar un avançament de les eleccions a Catalunya. "El que seria estrany és que hi hagi un soci que vol donar estabilitat al govern espanyol i, en canvi, vulgui generar inestabilitat al si del govern català", ha dit en una entrevista a RAC1 minuts abans que es produís la reunió entre els grups parlamentaris del Govern.

Borràs ha considerat que el que pertoca ara per resoldre les qüestions polítiques és fer política, seure i parlar. JxCat i ERC, ha exposat en una entrevista a RAC1 han de tenir la voluntat "que hi hagi un reconeixement institucional; una negociació bilateral entre governs és la solució".

En referència als seus socis de Govern, Borràs ha considerat que donar suport a la investidura de Pedro Sánchez és donar suport a un programa de govern que "en el seu punt número 9 parla de treballar per una España fuerte y cohesionada". No ha trigat a desvincular-se'n: "A JxCat no estem per això". 

En una altra entrevista a RNE, la portaveu ha assegurat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat a la taula de negociació entre governs en funció dels "termes" del pacte entre republicans i socialistes. Segons Borràs, no es pot anar a una "cita a cegues" ni a "cronificar el conflicte". Torra es reuneix amb el vicepresident, Pere Aragonès, a primera hora del matí d'avui dijous al Palau de la Generalitat per conèixer els detalls de l'acord.

Qüestió de confiança

Borràs creu que si la Junta Electoral Central (JEC) inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, s'hauria de sotmetre a la votació dels representants dels ciutadans, "els únics que el poden apartar del seu càrrec".

Així ho ha dit en l'entrevista a Rac 1, el dia abans que la JEC es pronunciï. Preguntada per si això suposaria sotmetre's a una qüestió de confiança al Parlament, Borràs ha respost afirmativament. D'altra banda, la portaveu de JxCat ha considerat que seria un "escàndol majúscul i una aberració democràtica" que la JEC l'inhabiliti "vulnerant tots els seus drets".