El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha insistit en relació a la sentència del cas Palau que l'aposta d'ERC "quan es demostren fets d'aquest tipus" és "anar fins al fons i que caigui tot el pes de la justícia sobre el seus responsables".

En una compareixença a la seu republicana, Sabrià ha reiterat que "ERC és un partit amb 86 anys d'història sense cap cas de corrupció" i són "partidaris de lluitar activament per a desterrar aquests comportaments de la política".

En concret, ha recordat que el 2010 el grup republicà va ser l'únic de l'Ajuntament que va votar en contra construcció hotel del Palau i va demanar que es repensés la reurbanització política que l'havia de fer possible. 

També el president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha afirmat avui, en conèixer la sentència del cas, que "s'ha demostrat una espoliació a la ciutadania, i això és inadmissible".

Malgrat això, Bosch afegeix: "avui podem començar a girar full d'un cas que, tristament, deixa una taca negra en la política barcelonina".

El polític independentista ha aprofitat la sentència per criticar els governs municipals de Barcelona en recordar que des de 2010 tenien el mandat de revertir la requalificació urbanística de l'hotel del Palau, que finalment serà derogada definitivament en el ple d'aquest mes de gener.

Bosch ha celebrat que amb la sentència de l'espoliació del Palau "finalment s'hagi fet justícia en un cas que es remunta a l'any 2009" i ha condemnat els responsables polítics del cas, després que la sentència hagi confirmat l'existència de "comissions il·legals" en l'antiga CDC.

Les seves crítiques també s'han dirigit "al govern actual d'Ada Colau, però també als anteriors governs socialista i convergent, que han arribat tard" en aquest assumpte.

A més, Bosch ha recordat que malgrat la condemna, de moment Millet, Montull i Osàcar "seguiran en llibertat condicional", mentre que Junqueras, Forn i els Jordis continuen "a presó tot i no estar condemnats".