Les reaccions al CatalanGate no paren d'arribar a les xarxes. L'advocat Gonzalo Boye, lletrat del president Carles Puigdemont, també ha volgut dir la seva en aquest cas. Boye és un dels 65 espiats amb el programa israelià d'espionatge Pegasus. Indignat davant d'aquest cas, Boye ha reclamat: "Polítics, periodistes i advocats som els espiats... Ara no val a posar-se de perfil". Boye va rebre fins a divuit atacs entre març i octubre de 2020 a través de missatges de text "disfressats" d'actualitzacions de Twitter. D'aquests atacs, en almenys un cas el programa va aconseguir accedir al seu dispositiu. Uns mesos més tard, el febrer de 2021, Citizen Lab va identificar una altra infecció a l'ordinador portàtil d'un altre dels col·laboradors de Puigdemont, Joan Matamala. En total, aquest empresari va ser atacat fins a setze vegades, segons relata el reportatge publicat aquest dilluns per The New Yorker

Reaccions

El programa Pegasus, dissenyat per la companyia israeliana NSO, permet escoltar converses, llegir missatges, accedir al disc dur, fer captures de pantalla, revisar l'historial de navegació i, fins i tot, activar per control remot la càmera i el micròfon dels mòbils. Aquest és un programa que suposadament només poden adquirir governs i forces i cossos de seguretat per combatre el crim i el terrorisme. El president Carles Puigdemont, que fins al moment, no consta que hagi patit aquest espionatge, ha acusat l'estat espanyol d'espiar polítics, advocats i activistes "de manera massiva i il·legal". En aquest sentit, ha afegit que són "víctimes de la guerra bruta" de l'Estat per lluitar "contra una idea legítima". "L'informe és contundent i revelador", lamenta en referència a l'informe publicat aquest dilluns al migdia per Citizen Lab. En el cas de Puigdemont, la informació indica que  telèfons de fins a 11 persones del seu entorn haurien estat infectats pel programa d'espionatge israelià.

Un dels que si ha estat investigat és el president de la Generalitat, Pere Aragonés, que ha qualificat l'espionatge per part del sistema israelià Pegasus d'un "atac" als drets fonamentals i a la democràcia "extremadament greu". En un fil a Twitter, Aragonès ha explicat que aquest software només pot ser adquirit pels estats i ha demanat "transparència i assumpció de responsabilitats" a l'estat espanyol. "No valen excuses. Espiar representants de la ciutadania, advocats i activistes pels drets civils és una línia vermella", ha subratllat. En aquest sentit, el president ha avisat que el Govern "arribarà fins on calgui". Aquest dimarts a la tarda està previst que Aragonès comparegui davant dels mitjans de comunicació des del Palau de la Generalitat. Ho farà acompanyat de tot el Govern.  

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també investigada ha assegurat que la persecució de l'estat espanyol és "per terra, mar i aire". També en una publicació al seu compte de Twitter, Borràs ha lamentat que algunes finalitats justifiquin "tots els mitjans". "Ens peguen quan votem, ens assetgen judicialment, ens empresonen i ara sabem que també ens espien", ha afegit. En el cas de Borràs, el seu telèfon hauria estat objectiu del programa israelià d'espionatge Pegasus quan era diputada al Congrés, segons l'informe publicat aquest dilluns per Citizen Lab.