Les contínues topades entre el jutge Pablo Llarena i l’advocat Gonzálo Boye no es limiten al cas dels líders independentistes exiliats. L’advocat s’ha trobat ara també amb el jutge instructor de l'1-O en el cas que manté contra ell la jutge María Tardón per un suposat blanqueig de capitals. Boye ha intentat recursar Llarena, però el Suprem no ha admès la petició.

Tardón persegueix Boye per un suposat delicte de blanqueig de capitals en un cas contra el narco Sito Miñanco, però l'advocat ha presentat una denúncia, amb 44 advocats més, contra la jutgessa, a la qual acusa de prevaricació i encobriment d’assassinat I aquí apareix Llarena un altre cop, perquè forma part de la Sala del Tribunal Suprem que ha d’admetre la querella.

Tardón i Llarena

Boye ha intentat recusar Llarena argumentant que té una demanda pendent contra ell a Bèlgica, arran de la seva persecució dels polítics independentistes a l'exili, i que això va provocar una demanda d’un grup d’advocats també contra Llarena a l’Audiència Nacional. Precisament aquella demanda contra Llarena va ser inadmesa per la jutgessa Tardón

Això no obstant, malgrat l'argumentació de l'advocat, el Suprem va decidir ahir no admetre a tràmit la recusació. "La recusació es fonamenta en causes la invocació de les quals és arbitrària i manifestament infundada, per la qual cosa són descartables", s'assegura en la interlocutòria del Suprem amb l'argument que "la relació amb el Sr. Boye s'ajusta a la seva intervenció professional en processos anteriors".

Animadversió del testimoni

També dins del cas que la jutgessa segueix contra Boye per blanqueig de capitals, la defensa de l’advocat ha presentat un escrit per a l’adveració d’una conversa que figura en el sumari en què es fa evident que el testimoni que ha implicat Boye en el suposat blanqueig, Manuel González Rubio, mostra una clara animadversió contra l’advocat.

La raó són les opinions contràries de González Rubio contra els independentistes, en la defensa dels quals Boye s’ha significat de manera pública. Aquest testimoni va modificar la seva declaració inicial per involucrar l'advocat. En l’escrit presentat a l’Audiència, la defensa argumenta que González Rubio s’hauria vist animat a incriminar Boye pel blanqueig no només per poder sortir de la presó sinó també per aquesta “profunda aversió”.

En la conversa, que es transcriu en la documentació, el testimoni considera que als independentistes se'ls hauria d’haver portat en autobusos de la Guàrdia Civil fins als Monegros. “I fora”, conclou.

 

A la imatge principal, Gonzalo Boye en una fotografia d'arxiu / Efe