L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, —ara també investigat pel jutge del cas Volhov— ha carregat durament contra el nou moviment de Joaquín Aguirre, d'investigar els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Carles Puigdemont, pels delictes de malversació i alta traïció en la suposada trama russa. Boye, en to molt irònic, ha assegurat que "a certes edats, els psicotròpics poden ser perillosos i porten a deliris com els que estem llegint en aquestes 57 pàgines. L'autèntica malversació és aquesta". En una entrevista a TV3Boye ha defensat que donar suport a una interlocutòria com la del jutge Aguirre suposa "tirar a la paperera el poc prestigi que li va quedant a la judicatura" per aquesta mena d'actuacions.

"Situació delirant"

Gonzalo Boye ha assegurat que Aguirre és "una persona que no està capacitada per ser jutge". Preguntat sobre el contingut de la interlocutòria, el lletrat ha assegurat que al jutge s'ha oblidat de "posar-nos la bibliografia", ja que, segons Boye hi ha cites de llibres que no ha llegit el jutge "que se'ls ha llegit un periodista amic". En aquest sentit, ha advertit que presentaran un escrit denunciant les persones que han participat en el disseny d'aquestes actuacions. En la mateixa línia, s'ha manifestat en una entrevista a RAC1ha avisat que té "els noms i cognoms" de les persones que assessoren directament el jutge Aguirre, i que els citaran a declarar quan arribi el moment. Boye ha destacat que no han rebut cap notificació sobre el moviment del jutge i l'ha acusat de tenir el "vell costum de les dictadures de notificar-ho tot a través de la premsa". Segons l'advocat de Puigdemont aquesta resolució és fruit d'un senyor que porta des del 2016 "fent una investigació prospectiva i que no ha arribat a res".

A més ha carregat contra "el nivell d'ignorància del jutge" que ara l'investiga, i ha definit l'actuació com una "situació delirant" amb la qual pretén "justificar l'injustificable que és portar 8 anys investigant una causa que no porta a res". Boye també ha acusat el jutge Aguirre de saltar-se les decisions de l'Audiència provincial de Barcelona i la llei d'amnistia, en la qual el delicte de traïció també està inclòs. L'advocat ha assegurat que no està sorprès per l'acusació del jutge del cas Volhov "ja tenia informació que actuaria en aquest sentit i estàvem preparats". Amb tot, Boye ha assegurat que es defensarà i sobretot defensarà els seus clients i ha advertit que "està en risc l'estat de dret" més que la situació particular de Josep Lluís Alay o Carles Puigdemont o de la resta de gent que forma part "de la llista de la paella dels que estem investigats". En aquest sentit, ha lamentat que aquestes actuacions "el que fan és trencar qualsevol confiança que pot haver-hi en la justícia". 

A banda, de les declaracions als mitjans de comunicació, Gonzalo Boye ha criticat la imputació a través de les seves xarxes socials afegint retalls de la interlocutòria d'Aguirre. En una d'elles el jutge insinua que Pedro Sánchez va ser investit com a president del govern espanyol gràcies a Vladímir Putin. Segons Aguirre, l'origen de la presumpta trama russa al procés se situa al 18 de maig de 2018 "casualment el mateix dia que es va signar la sentència del cas Gürtel". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!