La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha defensat la gestió del Govern durant la pandèmia de la Covid-19 i ha posat com a exemple "l'aliança amb el món local" i la "transparència".

En el ple extraordinari celebrat aquest dimarts al Parlament amb motiu del coronavirus, Budó ha reivindicat que "l'aliança amb el món local ha estat un dels pilars de la gestió d'aquest govern davant l'emergència sanitària".

En aquesta línia, la consellera ha afirmat que l'Executiu català ha abordat l'alerta sanitària amb "diàleg constant" posant com exemple les reunions amb els sindicats, les patronals i altres institucions.

La consellera Budó entrant al Parlament acompanyada del vicepresident Aragonès i la consellera Vergés | Sergi Alcàzar

L'altre element que ha destacat sobre la gestió del Govern ha estat la "transparència" recordant les rodes de premsa diàries que feien durant el confinament juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i l'aleshores conseller d'Interior, Miquel Buch.

Budó, però, ha alertat que "la transparència no només té a veure amb la comunicació" i ha recordat que des del Govern han publicat totes les dades de la pandèmia perquè estiguessin disponibles per als experts, en contrast amb la congelació de les dades de morts que arrossega des de fa mesos el govern espanyol.

A l'inici de la seva intervenció, Budó ha volgut destacar que Torra hauria d'encapçalar aquest debat en el Parlament, i que no ha pogut fer-ho per la "repressió" que, segons el seu parer, comporta la seva inhabilitació per part del Tribunal Suprem (TS).

Resposta a Carrizosa

Davant de les paraules del líder de l'oposició, Carlos Carrizosa, Budó ha assegurat que "aquest debat [el sanitari] és una prioritat per aquest Govern". Per argumentar aquestes declaracions ha posat sobre la taula l'informe que el president Quim Torra va encarregar a un grup d'experts sobre les reformes que calia fer en el sistema de salut pública.

"Aquest comitè d’experts ha dut a terme un estudi intens durant aquest estiu i ha arribat a conclusions concretes que es resumeixen en un conjunt de 30 mesures". N'ha esmentat algunes com un "finançament suficient", un "model assistencial integrat", "el lideratge dels professionals", "més participació ciutadana" i la "transformació digital".