L’entitat Hablamos Español, defensora de la supremacia del castellà a tot el territori de l’Estat, ha engegat aquest estiu una campanya de denúncia de suposades discriminacions d’aquella llengua, centrada en especial en llocs turístics de territoris amb més d’una llengua oficial.
L’entitat demana que s’enviïn imatges a un compte de correu i un número de WhatsApp d’aquestes suposades discriminacions que en molts casos són simplement cartells i rètols escrits en altres llengües amb el mateix rang d’oficialitat que el castellà. La iniciativa no preveu que es remetin imatges de la situació contrària.
Aquesta cacera de bruixes, en tot cas, no ha aconseguit cap allau d’imatges, aquests són alguns dels pocs exemples publicats al seu compte de Twitter:
Muchas personas de vacaciones por #España ,que no encuentran información en español, nos envían fotos
— Hablamos español (@HablamosE) August 16, 2019
Cartel para visitantes a la playa en Finisterre. Solo en gallego y, en ¿inglés?. Encima la traducción es bochornosa. 🤦♀️#HablamosEspañol ➡️imagenes@hispanohablantes.es pic.twitter.com/P08eBV9h1p
🔴Los Baleares que #HablamosEspañol y las personas del resto de España que visitan las islas somos recibidos así en la Sanidad Pública.
— Hablamos español (@HablamosE) August 19, 2019
Queremos a España #SinBarrerasLingüísticas #TambiénEnEspañol
Envía tus imágenes a imagenes@hispanohablantes.es pic.twitter.com/eG31S6yBWk
Hoy, en la playa de Riazor. Un cartel exclusivamente en gallego pidiendo que se depositen tapones de plástico para ayuda humanitaria. Los bañistas son en su mayoría turistas de otras partes de España. vía @SANTIAG23395550#HablamosEspañol
— Hablamos español (@HablamosE) August 19, 2019
enviad a: @imagenes@hispanohablantes.es pic.twitter.com/Z8AJxgH0nR
Malgrat que l’entitat defensa suposadament la llibertat d’elecció de llengua, també critica durament iniciatives per potenciar el bilingüisme, com aquesta campanya de l’Ajuntament de Gandia:
Ahora resulta que los españoles cuando hacemos turismo en Gandia tenemos que aprender valenciano para integrarnos.
— Hablamos español (@HablamosE) August 20, 2019
Estamos hartos de la balcanización lingüística. #HablamosEspañolhttps://t.co/6EMOFPQRYy
Defensar només una llengua i qualificar de “balcanització lingüística” l’impuls d’altres i fomentar una persecució dels rètols monolingües sempre que no siguin en castellà, així passen l’estiu a Hablamos Español.