La Caixa de Solidaritat va destinar més de 230.000 euros a ajudar represaliats independentistes el 2023. Més d'un centenar de persones, concretament 135, es van beneficiar del suport econòmic que ofereix l'entitat per defensar-se de la justícia espanyola, una desena més respecte al 2022. De la mateixa manera que es va incrementar el nombre de persones beneficiàries a les ajudes, també van augmentar els recursos als damnificats. Durant l'any 2023 la Caixa de Solidaritat va aportar la quantitat global de 234.801,94 euros, gairebé 100.000 euros més que el 2022, un increment que respon "a la repressió que l'estat espanyol vol imposar des dels tribunals a cop de sentència", apunta l'entitat en un comunicat. 

Segons la plataforma, "aquestes xifres donen una dimensió de la repressió que continua patint el nostre poble des dels tribunals de l'àmbit penal i administratiu". La Caixa de Solidaritat atén les peticions que rep de persones que es troben davant la imposició de multes, fiances o procediments judicials a causa de la lluita per la independència.

La major part dels recursos s'han destinat a pagar fiances

D'aquests 234.801,94 euros que la Caixa de Solidaritat ha destinat a auxiliar els represaliats, la major part s'ha destinat a pagar fiances de responsabilitat civil. Concretament, han anat a parar a aquesta acció 124.511,29 euros. La segona xifra més grossa de recursos econòmics s'ha destinat a defenses (112.101,54 euros); i la resta, 21.436,70 euros, han servit per eixugar sancions imposades. El suport econòmic que ofereix l'entitat s'atorga amb uns barems fixats segons el tipus de delicte que se'ls imputi als represaliats. Val a dir que les defenses dels responsables polítics dels diversos partits que estan encausats són assumides pels mateixos partits, i que hi ha advocats d'arreu del territori que ofereixen la seva defensa de manera gratuïta.

L'entitat anima a continuar fent aportacions per atendre les sol·licituds d'ajut

La Caixa de Solidaritat continua animant la societat civil catalana perquè faci aportacions per atendre les sol·licituds d'ajut. "No podem deixar desemparades les persones que pateixen repressió. Per això, cal que continuem fent aportacions per tal de poder atendre les contínues peticions que arriben", insisteixen a l'escrit. En aquest sentit, la plataforma recorda que l'entitat és "una eina col·lectiva fonamental per fer costat als activistes independentistes".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!